Ümmet mi, millet mi?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında aynen şunları söylüyor; “Buraya bir siyasi parti olarak bakanlar yanılgıdadır. Bir dava olarak bakanlar varsa istikamet üzeredir.”

İlginç değil mi?

AKP bir siyasi parti değilmiş!

“Dava partisi” imiş!

“Hangi dava? Davanızın karşıtı kimdir, nedir?” diye merak etmez ve sormaz mısınız?

AKP’de “Belediye Başkanları operasyonu” sürüyor!

Benzer operasyonların il ve ilçe örgütlerinde de süreceği açıkça belirtiliyor!

Elbette, bu AKP’nin sorunudur.

Ama her siyasi parti, öncelikle halka karşı sorumludur.

Her normal vatandaş, oy verdiği partide ne olup bittiğini bilme hakkına sahiptir.

Her fırsatta demokrasinin  “seçim” aşamasını sanki demokrasinin yegane koşulu olarak gören AKP, çok haklı olarak “Seçimle gelen seçimle gider” görüşünü öne sürer.

O zaman sormak gerek; “Halkın oylarıyla işbaşına gelen Başbakanları, belediye başkanlarını emir-komuta ile görevden almak ya da istifaya zorlamanın anlamı nedir?

Erdoğan; “Onların oraya nasıl aday olduklarını da düşünmeli” diyor!

Doğru ya, “AKP’de kim milletvekili kim belediye başkanı olacak?” sorusunun yanıtını yalnızca Erdoğan biliyor! Patron aday yapıyor, patron işten alıyor ya da istifa ettiriyor! Kime ne?

Vatandaşın oyları ne oluyor?

Vatandaş, “noter” görevi yapıyor!

Peki, görevden alınanlar ne diyor? Örneğin, Kadir Topbaş; İnsan her şeyi affeder ama adam yerine konulmamayı affetmez” diyor!?

Bu cümlede çok derin anlamlar gizli!

İnsan sormaz mı?

  • Sizi adam yerine koymayan kim? Kimi affetmiyorsunuz?

Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek de görevden ayrılması istenen ve her koşulda tekrar aday gösterilmeyeceği söylenen başkanlardan biri. Ve Gökçek, Erdoğan’la görüşmesinden sonra çok ilginç bir cümle kuruyor; “Erdoğan ÜMMETİN lideridir. O ne derse o olur!” diyor…

Bu ne demek?

  • İslam ümmetinin lideri Hazreti Muhammed değil mi?

Ya da;

  • Hilafet ve Halifelik geri geldi de biz mi bilmiyoruz?

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası 2. Madde aynen şöyle; “Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir! “

Bir de 6. Madde var; “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiç kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz.”

Var mı aksini düşünen?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Küpçü - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler