Umumi ve daimi milli lider Haydar Aliyev

Bazı liderler vardır ki kendi toplumuna derin izler bırakır. Aradan onlarca yıl geçmesine rağmen toplumu o liderini asla unutmaz ve her sözünü kelam kabul eder. Kendisinden sonra ülkesini idare edenler o unutulmaz liderin politikalarını aynen uygularlar.
Tarih de iz bırakan Liderlerin sağlığında heykelleri dikilir, her yerde sevgi ve saygı ile anılır. İktidardan düştükten veya ölümünden sonra heykelleri tek tek kaldırılır. Bir müddet sonra da unutulur giderler. Haydar ALİYEV sağlığından çok ölümünden sonra sevilmekte, sayılmakta ve anılmaktadır.
Haydar ALİYEV tarihin akışı içinde Azerbaycan’ı yoktan var etmiş, her türlü tehlikelerden korumuş ve temeli sağlam bir devlet kurmuştur. Azerbaycan bugün Kafkasya’nın parlayan yıldızı olması konumunu Haydar Aliyev’in uygulanan politikalarına borçludur.
Haydar Aliyev Türk ve Azerbaycanlı oluşu nedeni ile her zaman gurur duymuştur. Ömrünü bu ideal ve inanca adamıştır. “ Biz bir millet, iki devletiz “ veciz sözü ile Türkiye’ye sevgi, saygı ve bağlılığını dile getirmiştir.
Türkiye’de ve birçok devletlerde Haydar Aliyev adı anlamlı ve önemli bir şekilde bilinip, anılmaktadır. Haydar Aliyev bugün Azerbaycan halkı tarafından “ Daimi ve Milli Lider “ ünvanı ile anılmaktadır. Azerbaycan da Haydar Aliyev hem doğum gününde hem de ölüm yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılmaktadır. Azerbaycanlıların ikinci Atatürk olarak algıladıkları Haydar Aliyev 10 Mayıs 1923 tarihinde doğdu, 12 Aralık 2003 tarihinde vefat etti. Aradan geçen bu süreye rağmen Azerbaycan’da git gide Haydar Aliyev sevgisi çığ gibi büyümektedir. Hava alanına, birçok parklara, okullara Haydar Aliyev adını verdiler.
Türkiye’de Haydar Aliyev sevgisi ileri boyuttadır. Bu nedenle de Ankara, İzmir, İstanbul başta olmak üzere cadde, park ve benzer tesislere Haydar Aliyev adı verildi. Kocaeli’nde de Kartepe Belediyemizin ve Derince Belediyemizin vermiş olduğu parklara ve Büyükşehir Belediyemizin SekaPark da verdiği çok yakında açılışı yapılacak olan Kültür Merkezi de Haydar Aliyev adı ile anılmaktadır.
Azerbaycan’ın Milli ve Daimi Liderini sevgi ve saygı ile TADEF adına anıyor ve rahmet diliyorum.


HER ŞEYİN TEMELİ ANA

Ana kelimesi çok kutsaldır. Varoluşumuzun sebebi anadır. Doğuran, büyüten, eğiten, besleyen ve hiçbir karşılık beklemeden ömrünü evlatlarına adayan analara bir gün değil, her günümüz feda olsun. Evlatları gülerken gülen, üzülürken ağlayan anadan başka bir varlık olamaz. Ana evin direğidir. Ana sevgidir, saygıdır, hoşgörüdür. Ana dündür, bugündür ve gelecektir. Analığın kutsallığını belirten önemli sözler vardır. Ana gibi yar, vatan gibi diyar olmaz. Ağlarsa anam ağlar kalanı yalan ağlar. Cennet anaların ayağının altındadır.
Ana kelimesi ve analarla beşikten, mezara kadar hep iç içe yaşanır. Toplumumuz her nedense yükün ağırlığını hep anaların omzuna yüklemiştir. Hem de öylesine yük ki analardan başka bir varlık asla kaldıramaz. Yöresel farklılıklar
olmakla birlikte kırsal kesimde tarlada çalışır, hayvan bakıcılığı yapar, çocuk yetiştirir, bulaşık ve çamaşır yıkar. Evin her türlü ihtiyacının temininde hep öndedir. Kentte de yükün ağırlığı yine anaların omzundadır. İste ev hanımı olsun, ister çalışan kadın olsun yükün ağırlığını hep onlar omuzlar.
Toplumumuzda vefakar analar hep sömürülmüş, ezilmiş ve istismar edilmiştir. Anaların hak ettikleri yere ulaşmamasında hepimizi derece derece kabahatli ve suçluyuz. Koşullar ne olursa olsun, bir tatlı söz, bir çiçek veya bir hediye ile ömür boyu eli öpülmesi gerekir o büyük anaların.
Bütün annelerimizin anneler günü kutlu olsun.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bilal Dündar - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler