Ünel: Halkımız Eurovisiona oy verir gibi oy vermesin

DSP Kocaeli Milletvekili Adayı Yusuf Ünel, anketlerin halkı yanılttığını, halkla birebir temas kurduklarını belirterek, “Aziz milletimden ricamız, 12...

DSP Kocaeli Milletvekili Adayı Yusuf Ünel, anketlerin halkı yanılttığını, halkla birebir temas kurduklarını belirterek, “Aziz milletimden ricamız, 12 Haziran günü eurovision yarışmasına oy verir gibi oy vermesinler” dedi.

DSP Kocaeli Milletvekili Adayı Yusuf Ünel, Demokratik Sol Parti’nin 12 Haziran’da çok başarılı sonuçlar alacağını söyledi.
Ünel, halkın yanıltıldığını, sadece üç partiye oy vermeleri yönünde yönlendirildiğini, halkla kurdukları birebir temas sonrasında bütün planları alt üst edeceklerini söyledi.
Ünel seçim önceki şu değerlendirmede bulundu.

-Neden DSP’yi seçtiniz?
Ülkeme faydalı olmak istiyorum, bunun en iyi yolu siyasetten geçiyor. Cumhuriyet tarihinden bu yana bu hizmeti yapmak için birçok siyasi parti kapanıp açıldı. Hatta bu hizmet için bazı liderler, hapse atılıp işkence gördü ve bu ülke için asla vazgeçmediler. Bende kendime en yakın gördüğüm DSP’ye gelerek doğru bir iş yaptım. Amacım burada sayın Ecevit’in kültürünü, ahlak ve terbiyesini almaya geldim.

-DSP’nin şuan ki durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
DSP seçime dört adım geriden başladı, medyatik ve ekonomik etkenler rol oynadı. Ama biz yılmadık, bütün bunları lehimize çevirerek siyasetin asıl merkezi olan halkla birebir temas ettik. Sonuç olarak % 14’den % 20 seviyesine çıktık ve bunu biz değil halk söylüyor.

-Diğer partilere genel bakışınız nedir?
Hepsini yakından takip ediyoruz, niyetlerinin ülkeye hizmet etmek olduğunu düşünüyoruz. Kimseyi karalayarak siyaset yapmak DSP’ye yakışmaz, biz daha iyisini yapacağımıza inandığımız için yollara düştük. Mevki ve makam peşinde değiliz. Ekonomik gelir elde etmek için siyaset yapmıyoruz, bunu milletin gözünün içine bakarak söyleyebilirim. Keşke doğru idareciler olsa da biz hiç siyaset yapmasak.

Seçim öncesi yapılan mitingler için ne düşünüyorsunuz?
Başta AKP olmak üzere diğer siyasi partiler geldiler ve parti programlarını ve kendilerini tanıtmaktan ziyade, mitinge katılan vatandaşların sayılarını tartıştılar. Liderlerin parti programlarından haberi yok, yada insanlar parti programlarıyla ilgilenmiyor. Oysa mitingler tanıtım ve projeler üzerine yapılır, katılımcı demokraside asıl hedef budur.

Solun adresi neresi?
Kesinlikle DSP’dir. Çünkü seçim çalışmaları yaparken, bizim paramızın olmadığı, aslında seçime girmeyeceğimizi ve bizi AKP’nin finanse ettiği söyleniyordu. Bu kesinlikle doğru değil, DSP’nin meclise girmesi demek, AKP’nin 2 veya 3 parti olması demektir. AKP mecliste 2 partili sistem istiyor, eğer bizi destekleselerdi, kendi kuyularını kazarlardı.

-Seçim sonrası neler olacak?
2 partili meclis bu MHP ve DSP’siz bir meclis olur. Bu da tehlikenin başlangıcıdır, bölünmenin ilk resmi adımı, demokrasiden tamamen uzak bir yapı haline gelecek. Yani Ortadoğu’daki bugün dağılmış olan İslam ülkelerinin bir modeli olacak. Yada katılımcı bir demokrasinin sağlandığı HAS, BBP, SP, DSP ve diğer partileri gibi farklı görüşlerdeki partilerin mecliste temsil yetkilerinin sağlanması. Bu da iç huzurun sağlanması anlamını taşır, toplumsal mutabakat sağlanmış demektir. İşte Kurtuluş savaşını neden verdiğimiz anlam kazanacak. ABD iki partili meclis isterken, halkımız çok partili meclis istiyor. Bunun sonucunu hep birlikte göreceğiz.

-Son olarak söylemek istedikleriniz neler?
Aziz milletimden ricam, 12 Haziran günü eurovision yarışmasına oy verir gibi oy vermesinler. Tavsiyem, göğsünde helal süt emzirerek beslediği evlatlarını basının en üst noktasına çıkarırken ve TBMM’ye gönderirken çok iyi düşünmelerini hatırlatıyorum. Sömürünün en kötüsü inanç sömürüsüdür, DSP olarak emeğin sömürüsüne de karşıyız, çünkü tehditler her zaman silahla yapılmaz.

YUSUF ÜNEL Kimdir?
1977 Sakarya doğumlu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi okuyor. Evli 1 kız çocuğu babası. Kocaeli İl Özel İdare de kamu işçisi olarak görev yapıyor. Siyasete ortaöğretim dönemlerinde SES Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yaparak başladı. Geçtiğimiz yıllarda Bağımsız Milletvekili Adaylığı ve şimdi ise Demokratik Sol Parti’den aday.

#

08 Haz 2011 - 15:33 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.