ÜNİVERSİTE İLE SANAYİ İŞBİRLİĞİ GÜÇLENİYOR

Kandıra Meslek Yüksek Okulu’nun düzenlediği Kariyer Günleri programına misafir olan KASİAD Tekstil Komitesi Komite Başkanı Tevfik Develi öncülüğünde K...

Kandıra Meslek Yüksek Okulu’nun düzenlediği Kariyer Günleri programına misafir olan KASİAD Tekstil Komitesi Komite Başkanı Tevfik Develi öncülüğünde Kocaeli Üniversitesi Kandıra Meslek Yüksek Okulu Tekstil Teknolojileri öğretim görevlileri ile bir araya gelerek sektörel değerlendirme ve proje çalışmaları hakkında toplantı gerçekleştirildi

Kocaeli Aktif Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (KASİAD) üniversite- sanayi işbirliği adına başlattığı projelerin adımlarını bir bir atıyor. Üniversite öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen Kariyer Günleri programı kariyer planlama ve mülakat teknikleri konularında sunum yapan KASİAD Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Aydın öğrencilere iş görüşmelerinde uygulamaları gereken teknikler konusunda faydalı bilgiler verdi. Aydın “Hayatın her kademesinde her bireyin bir kariyer hedefi olmalıdır. Kendi işinizi kurmak istiyorsanız, iyi bir araştırma eğiliminde olmalısınız, işletme sahipleri ile irtibata geçip onların bilgi, birikim ve tecrübelerden istifade etmeniz gerekiyor. İyi bir işletmede yönetici olmak isterseniz nitelikli bir özgeçmişe sahip olmanız gerekiyor” dedi.
Orhan Aydın öğrencilere mezuniyetten sonraki iş müracaatlarında izlemeleri gereken yöntemler hakkında faydalı bilgiler vererek “Mezun olduğunuzda hazırladığınız özgeçmiş size sadece ilk görüşmeyi sağlar. İş görüşmesi esnasında ise sosyal beceriler ön plana çıkar. Kağıt üzerinde ne kadar iyi olursanız olun görüşme neticesini sosyal beceriler belirler. İş görüşmesine gitmeden önce muhakkak işletmeyi inceleyin. Yaptığı faaliyetlerini, projelerini, hatta görüşme yapacağınız kişiyi biliyorsanız o kişiyi arama motorlarından inceleyin. Mülakat esnasında tutumunuzu belirleyin, göz temasından kaçınmayın, tebessüm eden bir ifade ile karşınızdakini dinleyin” şeklinde konuştu.

#

02 Haz 2012 - 13:49 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.