Üniversiteli gönüllüler afetlerde umut olacak

Kimi psikoloji, kimi de genetik okuyor. Boş zamanlarında hayat kurtarmanın eğitimini alıyorlar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gönüllü İtfaiyecilik...

Kimi psikoloji, kimi de genetik okuyor. Boş zamanlarında hayat kurtarmanın eğitimini alıyorlar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gönüllü İtfaiyecilik programı kapsamında Yeditepe Üniversitesi’nde okuyan Elif Özduygu, Kerim Bedri Saçan, Cansu Sinanoğlu, Özgür Özyurt ve Zeynep Tellioğlu, eğitimden geçiyor. Okulun farklı bölümlerde okuyan öğrenciler gönüllülük platformunda buluşuyor. Van depreminde arama kurtarma çalışmalarına da katılan öğrenciler, gönüllü itfaiyecilikle yaptıkları işi daha da profesyonel hale getirmeyi amaçlıyorlar.

700 KİŞİYE EĞİTİM
Gönüllü İtfaiyecilik Birim amiri Ömer İslamoğlu, 2000 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini ifade etti. Bugüne kadar 700 kişiye eğitim verildiğini dile getiren İslamoğlu, “Şu anda 13 gönüllü müfrezemiz bulunuyor. Bu müfrezeler kendi ekipmanlarına sahip. Bölgelerinde çıkabilecek yangınlara müdahale edebiliyorlar. İtfaiye merkezden gelene kadar yangını büyümesini enlemede etkili oluyorlar. Büyük yangınlarda itfaiye teşkilatına söndürme ve soğutma işlemelerinde yardımcı oluyorlar” dedi.

#

23 Oca 2012 - 08:53 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.