Ünlü: Çiftçilere ucuz elektrik temin edilecek

İzmit Ziraat Odası Başkanı Şinasi Turoğlu’nu ziyaret eden MHP İzmit İlçe Başkanı Aydın Ünlü, “Sulamam ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrik tari...

İzmit Ziraat Odası Başkanı Şinasi Turoğlu’nu ziyaret eden MHP İzmit İlçe Başkanı Aydın Ünlü, “Sulamam ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrik tarifesi farklılaştırılarak çiftçilerimize daha ucuz elektrik temin edilecektir” dedi.

MHP İzmit İlçe Başkanı Aydın Ünlü ve yönetim kurulu, önceki gün genel kurul sonrasında başkanlığa seçilen İzmit Ziraat Odası Başkanı Şinasi Turoğlu’nu ziyaret ederek başarılar diledi. MHP İlçe Başkanı Aydın Ünlü, ziyarette 2011 genel seçim beyannamelerinde çiftçiler için birçok projelerinin olduğunu açıkladı. Ünlü, “Besi hayvancılığının desteklenmesi amacıyla bütçeden yapılan destek ödemeleri yüzde 50 oranında arttırılacaktır. Hayvancılık desteği, bugünkü 1 milyar 250 milyon lira düzeyinden, 2 milyar liraya yükseltilecektir. Küçük çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum ve fide gibi tarımsal girdiler üzerinde ÖTV ve KDV kaldırılacaktır. Tarımsal ihracata sağlanan destekler arttırılacaktır. Özellikle arz fazlası ürünlere ihracat ve pazarlama desteği sağlanacaktır” dedi.

UCUZ ELEKTRİK
Başkan Ünlü, “Hazine arazilerinde tarımsal üretimde bulunanların tarımsal desteklerden yararlanması sağlanacaktır. Hazine ile olan uyuşmazlıklar giderilecek ve araziler kullanıcılarına uzun vadeli olarak kiralanacaktır. Sulamam ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrik tarifesi farklılaştırılarak çiftçilerimize daha ucuz elektrik temin edilecektir” diyerek yer alacak çalışmalardan örnek verdi.

#

18 Şub 2011 - 12:03 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.