Üsküdar Faciası 3 ayrı etkinlikle anılacak

İzmit Belediyesi ile İZSANDER ve İZLİDER işbirliği ile düzenlenecek ilk anma etkinliği 1 Mart Pazar günü saat 11.00’de İzmit Endüstri Meslek Lisesi’n...

İzmit Belediyesi ile İZSANDER ve İZLİDER işbirliği ile düzenlenecek ilk anma etkinliği 1 Mart Pazar günü saat 11.00’de İzmit Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalar ve hayatlarını kaybeden öğrencilerin anısına gökyüzüne balonlar bırakılacak. İzmit Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki anıta karanfillerin bırakılmasıyla ilk etkinlik sona erecek.  Elim olayın yıl dönümü nedeniyle ikinci anma etkinliği saat 12.00 de İzmit Lisesi bahçesinde yapılacak. Buradaki etkinlikte de anıta karanfil bırakılıp gökyüzüne balonlar salınacağı öğrenildi. Deniz faciası nedeniyle son anma etkinliği saat 12.45’de Marina’da yapılacak ve hayatlarını kaybedenler için denize çelen bırakılacak.

 

272 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Türk denizcilik tarihine 'Üsküdar Faciası' olarak geçen deniz kazası İzmit Körfezi'nde1 Mart 1958 tarihinde meydana geldi Üsküdar adlı yolcu vapuru İzmit'ten Karamürsel'e 293 yolcusu ile hareket etti ve 26 dakika sonra Soğucak mevkiinde hızı saatte130 kilometreyi bulan şiddetli lodosa yakalanarak battı. Faciada 76'sı öğrenci 272 kişi can verirken 21 yolcu kurtulabildi.

#

25 Şub 2015 - 09:23 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.