Usulsüzlük iddiası partiyi sarstı!

BBP İl Başkanı Serhat Duyar, geçtiğimiz Pazar günü BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin katılımıyla gerçekleştirilen tek adaylı kongrede yeniden başk...

BBP İl Başkanı Serhat Duyar, geçtiğimiz Pazar günü BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin katılımıyla gerçekleştirilen tek adaylı kongrede yeniden başkan seçildi. BBP’de kongre öncesi delege listesi tartışmaları yaşanırken BBP’de bir dönem il yöneticiliği yapan Ercan Keleş, Duyar’a kongre öncesi suç duyurusunda bulunmuştu. Kongreye bir gün kala adaylıktan da çekildiğini duyuran Keleş, kongreye katılmayacağını açıklamıştı. Körfez’de gerçekleşen kongreye usulsüz olduğu iddiası ile Ercan Keleş itiraz etti.

 

SİYASET AHLAK İSTER

Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan BBP İl Başkanı Serhat Duyar, “Seçim sonuçlarına itiraz etmede ki amaç nedir anlamadım? Hafta sonu kent protokolünün ve genel başkanımızın katılımıyla büyük bir coşku ile kongremizi gerçekleştirdik. Arkadaşlar keşke kongreye gelseydi de sorunlarını anlatsalardı. Kongreden sonra itiraz etmeleri beni açıkçası üzdü. Siyaset edep ve ahlak ister. Zaten itirazları reddedildi” dedi.

 

MAZBATAM HAZIR

Şehir dışında olduğum için henüz mazbatamı alamadım ama mazbatam hazır diyen Başkan Duyar,  “BBP Kocaeli İl Kongresi, malumunuz şahsımın ve istişareler sonucunda belirlediğimiz yönetim listemiz ile aday olduk, başka aday olan çıkmadı. Netice itibari ile tek listeli bir kongre gerçekleşti. Şimdi kalkmışlar kongrenin sonucuna itiraz etmişler. İtiraz etmeleri saçma” ifadelerini kullandı.

 

KONGREDE USÜLSÜZLÜK OLDU

Ercan Keleş ise, “Kongrede usulsüzlük oldu. İl kongresinin yapılması için en az 2 ilçenin kongresi yapılması gerekiyor ancak sadece Gebze’nin kongresi yapıldı. 1 ilçe ile tüm delegeleri tamamen değişti. Halbuki en az 2 ilçede yapmaları gerekiyor. Bizim için Serhat Duyar başkan olmuş, Ahmet başkan olmuş hiç önemli değil. Önemli olan usulsüz bir kongrenin yapılmasıdır. Burada yaptığımız itirazlar reddedildi. Buradakiler önemli değil” şeklinde konuştu.

 

KATILSAK BİZ DE KAZANIRDIK

Ankara Yüksek Seçim Kurulu’na da itiraz dilekçemizi göndereceğiz diyen Keleş, “Memlekette hukuk kalmadı. İllegal bir seçime itiraz ediyoruz. Koltuk sevdası uğruna çizgi bozuldu. Şov yapmak anlamsız. Kongreye 260 delegeden 40’ı katıldı. Demek ki biz de kongreye aday olsaydık biz de kazanacaktık. Biz doğru olanı yaptık. Hukuk mücadelemiz devam edecek” açıklamalarında bulundu. Selin BECER

#

18 Eki 2017 - 13:40 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.