Utkan Güneş hızlı başladı

Güneş; Kocaeli’de planlı programlı, hedefli, isabetli ve de çok çalışarak milletvekili sayılarını artıracaklarını söyledi. Güneş, Kocaeli halkına çağ...

Güneş; Kocaeli’de planlı programlı, hedefli, isabetli ve de çok çalışarak milletvekili sayılarını artıracaklarını söyledi. Güneş, Kocaeli halkına çağrıda bulunarak, ülke ve kendi gelecekleri için oylarını CHP’ye vermelerini de istedi.

 

İKTİDAR, CHP’YE EMANET EDİLMELİDİR

Aynı zamanda CHP’nin temel taşlarından ve eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş’in oğlu olan ve CHP’nin yeni ‘Güneş’i olarak anılan Utkan Güneş, uzun yıllardır Gebze’de ticaret yapıyor.  Utkan Güneş, Kocaeli ve Türkiye’ye bir katkıda bulunmak, birikimlerini bölge halkının hizmetine sunmak için CHP Kocaeli’den milletvekili adayı olduğuna dikkat çekerek,  1 Kasım’da CHP’nin oylarını arttıracağını söyledi. Güneş, “Ülkemiz içte ve dışta büyük sorunlar yaşıyor. Bunu ise CHP çözebilir. Programla, çözüm planları ile mantıkla, hoşgörü ile demokrasi ile ve yetkin kadrolar ile yola çıkan CHP’ye emanet edilmelidir. Ülkenin geleceği, yaşananla bunalımlardan çıkış için CHP’nin iktidarına fırsat verilmelidir. Halkın CHP’ye daha fazla sahip çıkması gerekiyor” dedi.


15 YILDIR GEBZE’DE

CHP Kocaeli’nin 8’nci sıra milletvekili adayı Utkan Güneş, Kocaeli genelinde yaptığı ziyaretlerle hem kendisini halka daha yakından tanıtıyor hem de partisinin politikalarını anlatıp partisine oy istiyor. Utkan Güneş,  her gittiği yerde ilgi görüyor.

1965 Hatay Samandıra doğumlu olan Utku Güneş, Metalurji Mühendisi. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini de bitiren Güneş, küçük ve orta boy işletmeleri tanımak için bir süre KOSGEB’te çalıştı. Yurtdışında da çalışma deneyimi olan Güneş, 15 yıldır Gebze’de yaşıyor. Güneş’in Gebze’de işyeri de bulunuyor.

CHP kökenli bir aileden gelmesinin yanı sıra kendisi de uzun yıllardır CHP üyesi olarak partisine hizmet eden Güneş, ilk üyeliğini Sarıyer’de yaptığını söyledi. Sarıyer’de mahalle, ilçe ve il delegeliği yapan ve siyasetten hiç kopmayan Güneş,  uzun yıllar yurt dışında çalıştığını ve gelip gittiği için üyeliğini Sarıyer’de bıraktığını Gebze’ye aldırmadığını, zaten bir ihtiyaç doğmadığını da vurguladı.


TMMOB’DA YÖNETİCİ

Metalürji Mühendisleri Odası İstanbul Şube’nin uzun süre başkanlığını da üstlenen ve TMMOB’da yöneticilik yapan Güneş, aynı zamanda demokratik kitle örgütlerini yakından tanıyan ve bu alanda verilen demokrasi mücadelesinin öncülerinden biri. Güneş, birikim ve deneyimi ile ülkemizin sorunlarının çözümüne katkıda bulunacağına inandığı için aday olduğunu vurguladı. Güneş, yakından bildiği ve izlediği Kocaeli’nin sorunlarının çözümü açısından da yararlı olacağını düşündüğünü ifade etti.


NEDEN ADAY OLDUM?

Bu dönem ilk kez milletvekilliğine aday olduğunu kaydeden Metalürji Mühendisi ve Ekonomist Utkan Güneş, neden Kocaeli’den aday olduğu konusunda ise, “Bu dönem ilk kez milletvekilliğine aday oluyorum. 15 yıldır Kocaeli’de çalıştığım için bu kentten aday olmaya karar verdim. Hem Kocaeli hem de Türkiye zor ve sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Katkım olabileceğine inandığım için aday oldum. Sıralama partimizin takdiridir. Tüm adaylarımızda yetkin, birikimli ve Kocaeli’nin sorunlarını omuzlayacak konumdadır. Her biri Kocaeli için bir şanstır. Birinci sıra adayı gibi çalışacağım. Öncelikli olan partimizin daha fazla milletvekili çıkarması ve iktidarın yolunu açmasıdır” diye konuştu.


MİLLETVEKİLİ SAYIMIZI ARTIRACAĞIZ

Güneş, “1 Kasım’a ilişkin sonuçları değerlendirmek için biraz erken ama ben inanıyorum ki halkımız gerçekleri görüyor. Biz de daha çok anlatacağız. Hem oyumuzu hem vekil sayımızı Kocaeli’nde arttıracağız. En azından hedefimiz budur ve bunun için çalışıyoruz” dedi.

 

KOCAELİ KAZANACAK

AKP’nin 13 yıllık iktidarı döneminde Anayasa, yasalar, hukuk ve özgürlüklere ardı ardına darbeler indirmesi ve ülke halkını kutuplaştırmasının ifade eden Güneş,  7 Haziran seçimleri sonrasında CHP’nin samimi bir şekilde gerekli adımlar atmasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin, hükümeti kurma yetkisini bir türlü CHP’ye vermediğini, sonrasında da TBMM’yi çalıştırmayarak demokrasi gaspı yaptıklarını, yeni bir ayıbı ülkenin sırtına yüklediklerini vurguladı.

Bunu da her yerde vatandaşlara anlatacaklarını ifade eden Güneş, Kocaeli’den de büyük güç alarak kurulacak olan CHP iktidarında, Anayasa, yasalar ve hukuk gerçek anlamda çalıştırılarak hepsinin hesabı tek tek sorulacaktır. Demokrasi, hukuk, adalet, insan hak ve özgürlükleri, barış ve kardeşlik güçlü bir şekilde yerli yerine oturtulacaktır. Elbette, ülkemiz olduğu kadar CHP kazanınca, Kocaeli’de kazanacak” diye konuştu.

Utkan Güneş, Kocaeli halkına çağrıda bulunarak, oylarını kullanmalarını, ülke ve kendi gelecekleri için oylarını CHP’ye vermelerini istedi.

#

25 Eyl 2015 - 15:20 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.