Uyanık dolandırıcılar son işlerinde enselendi

İzmit’te kurdukları şirket üzerinden sahte çeklerle diğer şirketlerden mal alarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 3 kişi, son işlerinde yakayı...

İzmit’te kurdukları şirket üzerinden sahte çeklerle diğer şirketlerden mal alarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 3 kişi, son işlerinde yakayı ele verdiler. Şahıslardan şimdiye kadar 11kişi şikayetçi olurken piyasayı yaklaşık 3-4 milyon TL dolandırdıkları öne sürüldü.

İzmit Alikahya’da kurdukları bir şirket üzerinden dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 3 kişi yakayı ele verdi. Alınan bilgiye göre Alikahya’da Kap Yemek isimli şirket kuran Oğuz Yılmaz Z. (33), Yusuf A. (38) ve Seval A. (30) isimli şahıslar İzmir’de faaliyet gösteren G.S.’nin sahibi olduğu Osmanlar Makine isimli iş yerini arayarak sanayide kullanılan çok sayıda yıkama makinesi ile elektrik süpürgesi siparişi verdi. Yaklaşık 40 bin TL değerindeki malların karşılığı olarak çek göndereceğini söyleyen şirket sahipleri, malları aldıkları zaman çekleri de kargoya vereceklerini söyledi. Mallar İzmit’e geldi, ancak şahıslar çekleri kargoya vermedi.

İstanbul’da yakalandılar
Bunu üzerine iş yeri sahibi G.S., İzmit’te verilen adrese geldiğinde iş yerinin günlerdir kapalı olduğunu görünce endişelenmeye başladı. Çevrede yaptığı kısa bir araştırma sonucunda şahısların dolandırıcı olduğunu öğrenen G.S. hemen polise giderek şikayetçi oldu. Bunun üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucunda Yılmaz Z., Yusuf A., Seval A., H.Ç. (43) ve N.K.(45) isimli şahısları İstanbul’da gözaltına aldı. Şahısların sipariş verdikleri malzemeleri buradan kargı ile İstanbul’da bulunan bir alışveriş merkezine gönderdiğini öğrenen polisler, malları de ele geçirildi.

3-4 Milyon TL dolandırmışlar
Sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen zanlıların aynı yöntemlerle şimdiye kadar 11’in üzerinde dolandırıcılık olayı gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. İddiaya göre şahıslar Alikahya’da bulunan iş yerlerinin sahibi K.K.’yi, Sakarya’da bulunan İ.K.’nin sahibi Sancaklı Metal isimli iş yerini, Rent A. Car sahipleri olan O.Ç., R.Ç. ve F.V.isimli şahısları, dolandırdıkları tespit edildi. Ayrıca zanlıların Can Ticaret isimli iş yerini de 335 bin TL dolandırdıkları ortaya çıktı. Olayla ilgili gözaltına alınan H.Ç. ile N.K. ifadelerinin ardından serbest bırakılırken Oğuz Yılmaz Z., Yusuf A. ve Seval A. adliyeye sevk edildi. Şahısların karşılıksız çeklerle şimdiye kadar yaklaşık 3-4 milyon TL dolandırdıkları öne sürülürken olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

#

28 Kas 2011 - 16:55 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.