Uzmanlardan LYS’de kaygı azaltma teknikleri

Öğretim Görevlisi Songül Özgün, yeni sistemin öğrencilerin heyecanına kaygıyı da eklediğini, sınava açık uçlu sorularla başlamanın “Aklımdakilerin hep...

Öğretim Görevlisi Songül Özgün, yeni sistemin öğrencilerin heyecanına kaygıyı da eklediğini, sınava açık uçlu sorularla başlamanın “Aklımdakilerin hepsi uçup gitti, zihnim yoruldu hatırlayamıyorum” gibi stres oluşturacak düşüncelerin önüne geçmesinde adaylara yardımcı olacağını söyledi. LYS’de yeni bir yaklaşımın oluştuğunu, kısa yanıtlı açık uçlu soruların bu yıl ilk kez sınavda yer alacağını anımsatan Özgün, “Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi sınavda bu yıl ilk defa çoktan seçmeli soruların yanında, cevapları bir-iki rakamdan ya da bir sözcük veya bir cümleyle açıklanabilecek sorulara yer veriyor. Yeni uygulanan sistem öğrencilerin heyecanına kaygıyı da ekliyor. Açık uçlu soruların her sınavda üçer tane çıkması adayların bu sisteme alışması açısından kaygıları azaltır nitelikte olacaktır. Ancak açık uçlu az soru var deyip soruları es geçmemek gerekiyor” dedi.

 

“Acele yok, sakin sakin”

Özgün, her bireyin öğrenme stilinin farklı olduğunu, özellikle yazarak, önemli noktaların altını çizerek, renkli kalemler ya da kağıtlarla çalışmanın belleği güçlendirdiğini aktardı. Sınavda öğrencilerin aceleci davranmaması gerektiğine dikkat çeken Özgün, “Öğrencilerimizin dikkatini odaklandırmada yaşayacağı güçlüklerin önüne geçmek için soruları özenle okumalarında fayda var. Aceleci bir şekilde soruları yanıtlamak, asıl istenen cevabın bulmasını engelleyebilir” diye konuştu.

#

28 May 2017 - 10:34 Kocaeli- Eğitim

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.