Vali Topaca, yardıma muhtaç aileleri unutmadı

Kocaeli Valiliği yoksul ve yardıma muhtaç 700 aileye Antikkapı’da iftar yemeği verdi. İftar yemeğinin masrafı Polisan Fabrikası sahibi Necmettin Bitli...

Kocaeli Valiliği yoksul ve yardıma muhtaç 700 aileye Antikkapı’da iftar yemeği verdi. İftar yemeğinin masrafı Polisan Fabrikası sahibi Necmettin Bitlis tarafından karşılandı.

Vali Ercan Topaca, önceki akşam yoksul ve yardıma muhtaçlar ailelere iftar verdi. Antikkapı’da düzenlenen iftara 12 ilçeden 700’den fazla yardıma muhtaç aile katıldı. İftara katılanlar ilçe sosyal yardımlaşma vakıflarından yardım alan ailelerin içerisinden belirlendi. Vali Topaca’nın ev sahipliği yaptığı iftara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe müdürlükleri katıldı.

PROTOKOL FARKLI MASALARDA
İftar yemeğinde protokole özel bir masa hazırlanmadı. Her protokol mensubu faklı masalarda oturarak oruçlarını açtı. İftara katılacak olan aileler Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerden otobüslerle alınarak Antikkapı’ya getirildi. İftar yemeği öncesi ve sonrasında Vali Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu her aile bireyleriyle ayrı ayrı selamlaştı.

SEVGİ GÖSTERİN
Kentimizde bu türlü geniş bir iftar ilk defa düzenlendi. İftar yemeği sonrasında açıklama yapan Vali Ercan Topaca, “Bu akşam her insanın etrafında bulunan insanlara sevgi göstermesi, kaynaşması, sıkıntıda olanlara destek olması bizim dinimizin gereklerindendir. Düzenlenen iftarlar aramızdaki dayanışmayı güçlendirmektedir. Bu akşam 12 ilçemizden gelen ailelerle bir araya geldik. Amacımız aramızdaki kaynaşmanın artmasını sağlamaktır” dedi.

HALİMİZE ŞÜKREDELİM
“Son günlerde Somali’deki vatandaşlar için kampanyalar düzenleniyor” diyen Topaca, “ Bizim burada karşılaştığımız sofra karşısında ne kadar şükretsek azdır. Suyu, ekmeği bulamayan birçok insanımız olduğunu biliyoruz. Bunun içinde birbirimize destek olmalıyız. Biz sofralarımızda hep misafirlerin olmasını isteriz. Biz böyle bir kültürden geliyoruz. Bu değerlerimizi yaşatmalıyız” dedi. Antikkapı’da düzenlenen iftar yemeğinin masrafları Polisan Fabrikası sahibi Necmettin Bitlis tarafından karşılandı.

#

13 Ağu 2011 - 15:07 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.