Vatandaş dört bir koldan SOYULUYOR!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ulaşımda meydana gelen vergi artışlarına dikkat çekerek vatandaş dört koldan soyuluyor dedi.   TRAFİK SİGORTASI...

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ulaşımda meydana gelen vergi artışlarına dikkat çekerek vatandaş dört koldan soyuluyor dedi.

 

TRAFİK SİGORTASI GELİRİ 2 YILDA YÜZDE YÜZ ARTTI

Akar, araçlarda meydana gelen vergi artışları, kasko bedelleri, benzin fiyatlarıı ve trafik sigortası bedellerinden sağlanan devlet gelirlerin yüzde yüz arttığını ancak vatandaşın gelirlerinde değişen hiçbir şeyin olmadığını söyledi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in cevaplaması istemi ile Meclise soru önergesi veren Akar, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında Kocaeli bulunan araç sayıları, trafik sigortası poliçe adetleri ve prim tutarlarını da paylaştı. Başbakan Yardımcısı Şimşek’in Akar’ın önergesine vermiş olduğu cevapta, Kocaeli de 2014 yılında 311 bin, 2015 yılında 344 bin, 2016 yılında 351 bin aracın olduğu belirtilirken poliçe sayıları ise 2014 yılında 267 bin 2015 yılında 283 bin ve 2016 yılında 291 bin oldu. Bu yıllar arasında araç sayısı yüzde 12 artarken sigorta şirketlerinin  prim gelirleri yüzde 125 arttı.

 

AKP SİGORTA ŞİRKETLERİNE ÇALIŞIYOR

Özellikle araç sürücülerinin isyan ettiği trafik sigorta bedellerinden sağlanan prim tutarları ise dikkat çekti. AKP iktidarının yasal düzenleme de yaptığı bedellere ilişkin gelirlere bakıldığında yasanın vatandaşın lehine olmadığı görülüyor. 2014 yılında Kocaeli deki araçlardan alınan prim tutarları 116 milyon iken, 2015 yılında 157 milyon ve 2016 yılında 261 milyon oldu. Bu da gösteriyor ki sadece 2 yılda trafik sigorta bedellerinden sağlanan gelir yüzde yüz’ün üzerinde arttı. Konuyu mecliste sık sık gündeme getiren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar yaptığı açıklama da;  sigorta şirketlerinin oluşan hasar sonucunda vatandaşa ödedikleri tutarlara bakıldığında şirketlerin topladıkları prim tutarının yaklaşık %20’sini oluşturduğuna dikkat çekerek vatandaştan 5 alıp 1 ödendiğini söyledi. Akar, AKP’nin yapmış olduğu kanun ve yönetmelik değişikliklerinin de şirketlerin lehine olduğunu belirterek bu konuda düzenleme yapılması için de Meclise Kanun Teklifi verdi.

#

15 Oca 2017 - 12:04 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

GARİBAN VADANDAŞ - SONUMUZ KÖTÜ GİDİYOR HADE HAYIRLISI BAKALIM

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ocak 12:04
02

Ekmek davası - Başkanlık görüşülürken zam vergi ohh kimseyi uyandırmayın milletvekilim kavgalarınızla tv leri meşgul edin biz ekmek kavgası veririz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ocak 12:04
01

vatandaş - Onun için kesinlikle ak pariye oy yok yunana oy veririm tutarım ak partiye oy yok onlar şunu öğrendi zam ceza vergi halkı korkutmak kimi kandırıyorsunuz lan ne olacaksa olsun isterse iç savaş çıksın yeter nefretlik kusmalık oldunuz elbet bu plak ters dönecek unutmayın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ocak 12:04