Vatandaş kurban fiyatlarını pahalı buldu

İzmit'te Solaklar Mevkii'ndeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezbahası yanında yaklaşık 20 dönümlük alan üzerinde yeni yapılan kurban pazarına kurban...

İzmit'te Solaklar Mevkii'ndeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezbahası yanında yaklaşık 20 dönümlük alan üzerinde yeni yapılan kurban pazarına kurbanlıklar geldi. Kurban pazarında büyükbaş hayvanlar 6-15 bin TL arasında, küçükbaş hayvanlar ise 600-800 TL arasında satılıyor. Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklarını almak isteyenler ile hayvan satıcıları arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor. Hayvan satıcıları pazarda yaşanan hareketlilikten memnun kalırken, bayrama kadar hayvanları satmayı hedefliyor. Büyükbaş hayvanları Kars'tan getiren hayvan satıcısı Serkan Moğoltay, şöyle dedi:

 

"Kars'tan 64 büyükbaş hayvan getirdik. Pazar yeri yeni ve güzel planlı. TEM'i kullanarak İstanbul müşterisi de geliyor. Kurbanını alıyor yandaki mezbahaya 200 TL veriyor ve kestiriyor. Sonra tekrar 1 saatte İstanbul'a gidiyor. Kocaeli müşterisinin yanı sıra İstanbul'dan da müşteri gelmeye başladı. Bayram sonuna kadar satacağıma inanıyorum. Fiyatlar normal yaklaşık 400 kilo ağırlığındaki hayvana 13 bin lira diyoruz. Müşteriyle 100-200 lira arasında pazarlık payı kalıyor." 

 

Erzurum'dan büyükbaş hayvanlarını getirdiğini söyleyen Yılmaz Balcı, "Şu ana kadar getirdiğim 24 büyükbaş hayvandan 9'unu sattım. Bayram sonuna kadar inşallah hepsini satacağıma inanıyorum. Pazarda hareketlilik var. Geçtiğimiz yıl daha durağandı" diye konuştu. 

 

Van'dan hayvan pazarına keçi ve koyun getiren Yaşar Kara ise, "150 koyun, 15 keçi getirdim. Küçükbaş hayvanda son 3 gün kala satışlar başlıyor. Geçen sene mal kalmadı diye sıkıntı yaşadı insanlar. Bu yıl pazarda hayvan var. Koyunları 750-800 TL arasında, keçileri ise 600-800 civarında satıyorum" dedi.

 

VATANDAŞ FİYATLARI PAHALI BULDU

Kurban almak için pazara gelen Ali Uluman fiyatları yüksek bulduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Her yıl kurbanlık pazarlarına gelip kurban alıyorum. Bu yıl fiyatları 1500 ile 2 bin lira arasında yüksek buldum. Geçen yıl 200 kilo olan hayvan 6 bin liraydı. Bu sene aynı ağırlıktaki bir hayvana 8-9 bin lira fiyata satıyorlar. Neden bu kadar farklı olduğu konusunda bilgim yok. Hayvancıların giderleri belki de artmış olabilir veya dış ülkelerden hayvan gelmediği için de fiyatlar artmış olabilir. 220 kilo bir hayvanı 8 bin 100 liraya aldık. Ama bu yıl fiyatlar yüksek."

 

Hayvan pazarında uygun fiyata hayvan bulamadıklarını söyleyen Mehmet Altuntaş, "Biz kişi başı 1000 ila 1200 TL arasında bütçe ayırdık. Bu yıl fiyatları yaklaşık yüzde 10-15 arasında artmış gördüm. Biz şuana kadar uygun fiyata hayvan bulamadık. Biraz daha pazarda dolaşıp kendi bütçemize uygun hayvan arayacağız. Artık nasibimiz neyse onu bulacağız" diye konuştu.

#

04 Eyl 2016 - 11:33 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.