Vatandaşın Sepaş şikayeti!

 

 

Gazetemize mail gönderen bir okur, Sepaş ile ilgili sıkıntısı dile getirdi. “Sayın Basın Yetkilileri… Elektrik dağıtıcımız Sepaş ile ilgili tarafınıza şikayet oluyor mu, yoksa görmezden mi geliyorsunuz. Bu kurum fatura son ödeme tarihinden itibaren 20 gün içinde elektriği kesiyor ve ihbar göndermiyor. Üstelik cuma kesiyor, öğleden sonra pazartesiye kadar vatandaş mağdur. Cumartesi ekibi olmayan hizmet veremeyen bir kurum neden cuma elektriği keser ve EPDK prosedürü diyor müşteri temsilcileri. Demek ki hala ülkede kurumlar ve kuruluşlar vatandaşı düşünmez mağduriyetini. Ne şartlarda 50 liralık, faturayı 100 liraya ödüyor kaygısı içinde değil. 20 lira birde şalter indirme kaldırma parası öde, ceza öde, gecikme zammı öde kaçak elektriği öde. Ama hizmet verecek ekip yok.

EPDK’ya girdim kaç sefer denemem rağmen şikayet oluşturulamıyor. Acaba EPDK başkanı kim? Sakın Sepaş yönetim kurulundan olmasın diye de düşünmeden edemiyor insan. Dünya ülkesi bir ülkeyiz diyenler vatandaşın barınma ısınma yeme içme gibi zaruri ihtiyaçlarını düşünmeyen bir zihniyete sahip bir ülke için nasıl dünya ülkesi der anlamam. 4 gün elektriği kesilen 3 çocuğuyla karanlıkta oturan bir kişinin karşısına hükümet yol yaptı kelimesinin kullanılması ne insanlığa ne Müslümanlığa sığar dimi. 

Ama kullanıyorlar ve uzak diyarlara yardım topluyorlar, ama bu ülkenin evlatları yardım almayacak, kabul etmeyecek kadar gururludur.

İçlerinde vatandaşın kanını emen çuvalla kazanan, sonra yeşil kart alan çocuğuna oradan buradan tanıdıkları vasıtası ile burs alan şerefsizler çıkmasına rağmen, özünde bu ülkenin evladı asla almaz, kabul etmez. Bunlar kamuoyuna yansımaz birilerine bir şey kazandırmaz ondan. Şerefsizliğin diz boyu, bu ülkeye Müslüman ülke demek de çok acı, hem acı hem de Müslümanlık karalanmakta ve kullanılmaktadır.”

**

Vatandaşın görüşleri böyle…

Okurum bilsin ki, bizim halktan yanayız… Bakanız şikayetinizi dile getirdiniz ve biz de şikayetinizi bu köşeden yayınladık. Okurum, cuma günü elektriklerin kesildiğini, ama cumartesi ve pazar günleri elektriği açılmadığı için mağdur olduğunu söylüyor. Madem cumartesi ve pazar günleri kesilen elektrik açılmayacak, bari cuma günü öğleden sonra elektriği kesmeyin diyor…

 

 

 

 

Odabaş, Cengiz

Topal’i işaret etti

 

MARSİAD Başkanı Bahri Odabaş, Cengiz topal Havalimanının daha çok kullanılması için bir dizi önerilerde bulundu. Odabaş  Kocaeli, Yalova ve Sakarya halkına Ankara yolculuğunda Cengiz Topel Havalimanını kullanmalarını tavsiye etti.

Odabaş’a kulak verelim, “Bir toplantı için Ankara’ya gittim ve Cengiz Topel Havalimanından ilk defa uçtum. Gidiş-Dönüş 78 lira ödedim. Otobüs fiyatına 4 saat yerine 30 dakikada Ankara’ya gittim.

Sabah saat 09.00’da toplantıya yetiştim. Daha önceleri aynı toplantılar için bir gün öncesinden gitmek ve akşam otelde kalmak zorunda kalıyordum.

  1. Bir gün zamandan kazandım.
  2. Otel masrafından kazandım
  3. 4 saatlik yorucu yolculuktan  ve masraftan kurtuldum.
  4. Uçakta ilgi ve ikramla karşılandım.
  5. 10 dakikada havaalanına gittim,10 dakikada evime döndüm.

Fakat 150 kişilik uçakta 50-60 yolcu vardı beni üzdü. Havalimanı müdüründen bilgi aldım uçaklar % 40 kapasite ile çalıştığını söyledi. Bu fırsatı Özellikle Kocaeli halkımızın değerlendirmesini isterim. Kocaeli,  Sakarya ve Yalova’ya Büyükşehir’in otobüs tahsis etmesi de ayrıca beni sevindirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu kutluyorum. Yalnız otobüslerin çoğunun boş oluşu da beni ayrıca üzdü. Devlet görevini yapmış,  Büyükşehir görevini yapmış.  Şimdi görev bizim!  Önümüzdeki haftalarda  MARSİAD olarak Iğdır,Van ve Diyarbakır’a üyelerimizle iş seyahati planlayacağız.STK olarak da görevimizi yapmaya gayret edeceğiz. Aktarmalı olarak tüm illere uçakla uçabiliyorsunuz”…

**

Odabaş’ın önerilerini okudunuz. Odabaş özetle vatandaşlardan Cengiz Topal Havalimanına sahip çıkmasını istiyor. 

 

“Büyük marketler

bakkalları bitirdi”

Gölcük Bakkallar Büfeler Ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin ilçemizde bakkalların son 3 yılda kontrolsüzce açılan büyük alışveriş marketleri yüzünden büyük darbe yediğini belirtti. Kesgin, “Bu sorunla ilgili Ankara’da yapılan çalışmalarla bu sorunun çözülme talebi dile getirildi. Ne yazık ki bu talebimiz hala çözüme kavuşturulmamıştır” dedi.

 

CHP’den iptal davası

CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar ve belediye meclis üyeleri, Gebze Belediyesi’ni eleştirdi. Tatar, belediye meclis üyelerinin halkın yararına çalıştıklarını belirterek, “Kocaeli’de Parksan ve 65 yaş üstü vatandaşların ulaşım konularında, Gebze’de ise imar ve ihale konularında halkın yararına olmayan maddelere ret oyu verdiler. Özellikle şahsa yönelik ve rant olduğunu düşündüğümüz imar konuları meclisten geçmesine rağmen planın iptali için dava açtık. Bundan sonra da alınacak kararların takipçisi olacağız” dedi.

 

Öğrencilere Model

Uçak sertifikası verildi

Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu’nda 19 öğrencinin katıldığı Model Uçak Kursunu tamamlayan 19 öğrenci sertifikalarını aldı. Türk Hava Kurumu Gölcük Şubesi Başkanı Banu Devri, “Hayaller gerçek olmalı, Uçmayı dileyen, seven gençlerin yollarını açmak bizim görevimiz, Türk Hava Kurumu askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal açıdan önemli bir kurum. Yurt genelinde havacılık faaliyetleri ile adını duyuran bir kurum, çoğu zaman yaptıkları fazla bilinmeyen fakat her sönen yangında taşınan her organ ve hastada ilaçlanan her tarlada THK’nın izleri var.

 

Başkan’dan Kesen’e ziyaret

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kesen’i ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kentin kültür ve turizmin geliştirilmesi için her türlü gayreti gösterdiklerini dile getirdi. Eğitimden spora, sanayiden çevreye ve kültürden turizme kadar Kocaeli’ye hizmet ettiklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaelimiz tüm alanlarda örnek kentlerden biri olmalı” dedi.

 

 

Ah     Ahşap heykel sanatı  Gölcük’te hayat buluyor

‘‘Gölcük   Vizyon  2023’’  projesi  kapsamında  düzenlenen  21. Uluslararası Değirmendere  Zühtü  Müridoğlu   Ahşap Heykel  Sempozyumu  bu  yıl  09 - 27  Haziran  2014  tarihleri  arasında  3  yabancı,  3 yerli   sanatçının  katılımıyla  Değirmendere  Çınarlık  Meydanı’nda  gerçekleşecektir. Yabancı sanatçılar; Carmen Tepsan (Romanya), Jeanpoul Fakoni (İtalya), Rumen Dimi Trou (Bulgaristan)… Yerli sanatçılar;  Hasan Gazi Güley, Timuçin Gözaydın, Ayşe Sultan Babayiğit

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler