Vekilime dokunma!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki Anayasa değişikliği görüşmelerinde ve oylamalarında iktidar partisi AKP ile ana muhalefet partisi CHP milletvekilleri arasında çok şiddetli tartışmalar, hatta kavgalar oluyor.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan’ın Meclis’te üçüncü günü yaptığı şahıslar adına konuşma Meclis’e damgasını vurmuştur.

Hürriyet, Meclis’te şahıslar adına yaptığı konuşmasında Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerinin oylamalarda gizli oy kullanmaları gerekirken, Anayasaya aykırı bir şekilde açık oy kullanmalarına itiraz etmiş, elindeki cep telefonu ile böyle oy kullanan milletvekillerinin resmini çekmiştir.

**

Sayın Hürriyet bu görüntülerden sonra şahıs adına söz almış ve şöyle demiştir;

“Öğretmenin biri okul tuvaletine girdiğinde, üç öğrencinin tuvaletin birinde birlikte olduğunu görür. Sigara mı içiyordunuz diye sorar. Öğrencilerden biri “hayır’’ diye yanıtlar. Öğretmen bu kez ‘peki üçünüz bir kabinde ne yapıyordunuz’ diye sorar. Uyanık olan diğer öğrenci sigara içtiğini itiraf eder. Şimdi AKP’li vekillere soruyorum. Siz üç vekil bir kabinde oy kullanmadık diyorsanız, ne yapıyordunuz. Bunu halkımızın bilmesi gerekiyor’’demiştir.

**

Hani halk arasında bir deyim vardır “Lafı gediğine koymak’’ diye. İşte sayın Hürriyet lafı gediğine koymuştur. Yani AKP’ li vekillere “Al sana bir kaya nerene dayarsan daya” demiştir.

Böylece sayın Hürriyet iktidar milletvekillerini mat etmiştir.

Bugüne kadar görüşmelerde hiçbir ana muhalefet milletvekillerinin veya konuşmasının konuşması, sayın Hürriyet’in bir dakikalık konuşması kadar etkili olmamıştır.

Sayın Hürriyet, iktidar partisi milletvekillerini o denli kızdırmış olmalı ki, bu konuşmayı yaptığı günün ertesinde Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerince şiddete maruz kalmış, elindeki cep telefonuna el konulmak istemiştir.

Yani Sayın Hürriyet, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde resmen şiddet görmüştür.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir kadına milletvekili Meclis’te tacize uğramış ve şiddet görmüştür.

15 yıllık AKP iktidarı döneminde kadına yönelik şiddetin artmasının nedeni, bu iktidarı yetkililerinin kadına bakış açılarından kaynaklanmaktadır. Bir cumhurbaşkanı “makyaj yapan kadının kaportası bozuktur’’ diyebiliyorsa, Meclis’te bir kadın milletvekillinin şiddet görmesi gayet doğaldır.

Kocaeli milletvekili Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’e geçmiş olsun derken, yaptığı konuşma nedeniyle de kendisini kutluyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Kamil Çöpür - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler