Vekiller sonucu bekliyor...

Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarihi bir dönem yaşıyor. Türkiye’de daha önce yapılan referandum ile cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin önü...

Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarihi bir dönem yaşıyor. Türkiye’de daha önce yapılan referandum ile cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin önü açılmıştı.

Ve millet tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmuştu.

Bu süreç bile oldukça gergin geçmişti. Her parti düzenledikleri mitinglerle farklı noktalara çekiyor, kendince gerekçelerini ortaya koyuyordu. Hele yaşanan şu 367 garabeti yok mu, tam manası ile rezil bir durumdu. Meclise girmeyen CHP’nin yasal hakkı, fakat yapması istenmeyen bir tutumdu.

Meclis’e gireceksin ve adayın kimse onu çıkaracaksın. İktidarın ‘Sizin adayınız şu olursa Meclis’e girerim, yoksa girmem’ diyerek çamura yatmayacaksın.

Çünkü sonuç hep beyhude oluyor.

Nitekim bunda da böyle oldu ve artık çok daha ileri seviyede yaşanmakta.

Çünkü artım Cumhurbaşkanlığı sistemi tümüyle değişiyor. Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi mesele kanlı mı olur, yoksa huzurlu bir ortamda mı geçer bilemiyoruz. Fakat Meclis’ten maddeler tek tek kabul ediliyor.

Bu kare de Meclis’te önceki gece çekilmiş. Saat gecenin 1 buçuğu. Bizim vekillerden Sami Çakır, Cemil Yaman ve İlyas Şeker, oturmuşlar bir yere 17. maddenin oylama sonucunun açıklanmasını bekliyorlar. Netice onlar için olumlu. Ne diyelim hayırlısı olsun.

#

21 Oca 2017 - 15:37 Kocaeli- Yaşam

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.