“Yabancı öğrenci sayısını 100 bine çıkarmayı hedefliyoruz”

KSO Başkanı Zeytinoğlu, İstanbul’da 2.Uluslararası Öğrenci Temini Çalıştay’ında yaptığı konuşmada “Ülkemizdeki yabancı öğrenci sayısını 2015 yılında 1...


KSO Başkanı Zeytinoğlu, İstanbul’da 2.Uluslararası Öğrenci Temini Çalıştay’ında yaptığı konuşmada “Ülkemizdeki yabancı öğrenci sayısını 2015 yılında 100’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi
Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde kurulan Eğitim Ekonomisi İş Konseyi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Öğrenci Temini Çalıştayı’na DEİK Yönetim Kurulu üyesi olarak katılarak açılış konuşmasını gerçekleştirdi. İstanbul Conrat Otel’de düzenlenen toplantıda KSO Başkanı Zeytinoğlu’nun yanı sıra YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve DEİK İş Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Aydın ve Türkiye’den 100 üniversitenin temsilcisi katıldı.
DÜNYAYA ENTEGRE
Uluslararası Öğrenci Temini Çalıştayı’nda, üniversiteyi yabancı bir ülkede okuyan 4,1 milyon ‘uluslararası öğrencinin’ Türkiye’yi tercih etmesi için yapılması gerekenler konuşuldu. Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren KSO Başkanı ve aynı zamanda DEİK Yönetim Kurulu üyesi Zeytinoğlu, Türk özel sektörü küresel yüksek eğitim alanında Türkiye vizyonunun, yarışmacı ve kaliteli eğitim veren, dünya sistemine entegre olmuş, özerk üniversiteleri ile küresel yüksek öğretimde bir cazibe merkezi olmayı hedeflediklerini vurgulayarak ,“Bunun için 2023 yılında dünyanın en kaliteli ilk 500 üniversitesi arasına en az 20 Türk üniversitesinin girmesi, akademik programların uluslararası akreditasyona sahip olması, nitelikli yabancı öğretim üyesi oranının yüzde 10 seviyesine çıkarılması, dünya üniversite özerlik sıralamasında ilk 25’e girilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Halen 40 bin olan ülkemizdeki yabancı öğrenci sayısını 2015 yılında 100 bine, 2023 yılında ise toplam öğrenci sayısının yüzde 5’ine çıkarmayı hedefliyoruz. Şüphesiz ki, Türkiye’ye daha fazla uluslararası öğrenci çekebilmemiz için üniversitelerimiz, iş dünyası, DEİK Eğitim Ekonomisi İş Konseyi, ilgili bakanlıklarımız, kamu kuruluşlarımız ve her şeyden önemlisi Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) arasında koordinasyon ve işbirliği tesis edilmesi gerekiyor” dedi.
EKONOMİK GELİR SAĞLAYACAĞIZ
DEİK İş Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Aydın, 2015 yılına kadar 100 bin öğrenci çekerek pazardan yüzde 5 pay almayı hedeflediklerini söyledi. Bir öğrencinin yılda 40 bin dolar harcadığı bilgisini veren DEİK İş Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Aydın, “Study in Turkey adı altında bir çalışma başlattık. 2023 yılında var olan yabancı öğrenci sayısını 180 bine ulaştırmayı ve aynı zamanda 7 milyar 200 milyon dolarlık ekonomik gelir sağlamayı hedefliyoruz” dedi. Kısa vadeli planlarından da bahseden Aydın, “2015 yılına kadar 100 bin öğrenci çekerek pazardan yüzde 5 pay alabileceğiz” şeklinde konuştu. Aydın, ayrıca Türkiye’nin dünyaya öğrenci gönderen ülkeler arasında ilk 5’te olduğunun altını çizdi.
Çalıştay’da konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ise uluslararası öğrenci sayısını artırmayı hedeflediklerini söyleyerek, “İktisadi beklentilerle çalışmıyoruz. Amacımız, Türkiye’ye nitelikli öğrenciler kazandırmak” ifadelerini kullandı.

#

07 Eki 2013 - 16:36 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.