• BIST 84.208
  • Altın 147,005
  • Dolar 3,7769
  • Euro 4,0596
  • Kocaeli : 3 °C
  • İstanbul : 6 °C
  • Sakarya : 3 °C

Yağlı karkas et 23 lira olacak!

Yağlı karkas et 23 lira olacak!
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile et üreticileri birlikleri arasında yapılan toplantıda et fiyatları belirlendi. Buna göre karkas yağsız etin tavan fiyatı 23.3 TL, yağlı etin tavan fiyatının da 21.8 TL olacağı açıklandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmeğin ardından et fiyatları hakkında da değerlendirme yaptı. Bakan Çelik, Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Ahmet Hacıince, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ toplantı yaparak et fiyatları hakkında toplantı yapmıştı.

 

BAKANLIK AÇIKLAMASI

Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Bakan Çelik, karkas yağsız etin tavan fiyatının 23.3 TL, yağlı etin tavan fiyatının ise 21.8 TL olması kararı aldıklarını söyledi. Buna göre kasaplarda, kıymanın tavan fiyatının 32 TL ve kuşbaşı fiyatı 34 TL olmasıyla ilgili fikir birliğine varıldığını ifade etti.

 

CUMA GÜNÜ BELLİ OLACAK

Bakan Çelik’in bu açıklaması sonrasında gözler kasaplardaki et fiyatlarına çevrildi. Kocaeli Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Rasim Özkul, “Bu konuda bize gelen bir bilgi yok. Ankara ile görüşme yaptık ve cuma günü listelerinin belli olması bekleniyor. Kasaplarımız da et fiyatlarını düşmesi ve ticari hayatın artmasından yanadır. Kasap esnafı zor şartlar altında faaliyet gösteriyor” dedi.

 

İKİ SEÇENEK VAR

Öte yandan Ankara’da yapılan görüşmede sızan bilgiler arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından et üreticilerine yeni destekler sağlanması gündeme geldi. Bunu yanı sıra et üreticileri gereken desteğe rağmen üretimin artmaması durumunda ithal etin önü açılacak. Bununla birlikte et üretiminin artması durumunda kasaplarda et fiyatların düşmemesi durumunda ise Et ve Balık Kurumu ülke genelinde önemli sayıda artış sağlanarak yerler açılacak. Bu sayede vatandaş ucuz et yemesi sağlanacak.

 

GENELGE YAYINLANDI

Ankara’da yapılan değerlendirme toplantısı sonrasında Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu tarafından ülke geneline tebligat yollandı. Yollanan tebligatta Bakan Çelik ile yapılan görüşme sonrasında üreticilerden yağlı kesimin 21.80 TL, yağsız kesimin 23.20 TL alınması halinde, kıymanın 32 TL, kuşbaşı etin 34 TL’den satılması açıklanmıştır. Kafkas etin alım fiyatına göre kıyma kuşbaşı satışlarında uyulması tavsiye edildi. Serkan BORLAK

rasim-005.jpg

Okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Kocaeli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0 262) 323 39 17-18-19 | Faks : (0 262) 322 75 55 | Haber Yazılımı: CM Bilişim