Yahya Kaptan’da Bilişim Sanayicileri Semineri

Lisenin Konferans Salonunda düzenlenen seminere okulun bilişim öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Seminerde ilk konuşmacı olan KSO üyesi Teknodrom Robo...

Lisenin Konferans Salonunda düzenlenen seminere okulun bilişim öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Seminerde ilk konuşmacı olan KSO üyesi Teknodrom Robotik & Otomasyon A.Ş adına Orhan Bozoklu konuşmasında firmasının tanıtımını bir sunum ile yaptıktan sonra firmanın bu güne kadar geçirdiği evreleri anlattı. Yazılım ağırlıklı çalışan bölümlerinde eleman temininde çekilen zorluklardan bahseden Bozoklu, bu mesleği seçecek öğrencilerin hedeflerini belirlemelerini ve o konuda kendilerini geliştirmelerini söyledi. Bozoklu, “Firmaya stajyer bile seçerken yazın birkaç ay bile olsa bir yerde çalışmış elamanları tercih ediyoruz” diye ilave etti.

 

İkinci konuşmacı olan KSO üyesi BNA Bilişim firma sahibi Barış Kafa da konuşmasından önce firmasını tanıtan bir sunum yaptı. Ardından bilişim mesleği ile uğraşacak insanların hangi dallarda çalışabileceklerini sunum ile göstererek, bilgisayar bilimi ile uğrasan bilim adamlarından son kullanıcıya destek veren destek personeline kadar meslek katmanlarını özetledi. Kafa, mesleği seçecek kişilerin iyi planlama yapması, kendini yetiştirmesi, kendi alanı dışında uğraşlar da bulması ve spor yapması gerektiğini, aynı meslekten insanlarla sık sık sohbet etmelerini bilgi paylaşmalarını söyledi.

 

Son konuşmacı olan KSO meclis ve bilişim komitesi üyesi ve BİMSER Çözüm firması yönetim kurulu başkanı Sedat Babalık, 1977’de matematiktik mühendisi olarak mezun olduktan sonra işe başladığında bilgisayarı ilk orada gördüğünü, o zamanlar bütün ülkedeki bilgisayar sayısının 37 adet olduğunu ve hepsinin toplam kapasitesinin bu gün kullandığımız bir dizüstünün kapasitesine eşit olduğunu söyledi. Bilişim sektörünün ülkenin geleceğini ve bu gününü kurtaracağını söyleyen Babalık,  "Bir fabrikada bir işçi istihdamı için gereken yatırım 500 bin dolardır. Halbuki yazılımda sermaye insandır. 2 bin dolar ile bir yazılımcının altyapısı hazırlanabilir. Katma değerli yazılım ihracatında Hindistan örneği vardır. Hindistan, 2001 yılında 6 milyar dolarlık yazılım ihracatı yaptı” diyerek devam etti.

 

Daha sonra öğrenciler, katılımcılara gerçekleştirdikleri başarılı projelerden örnekler verdiler. Staj yaptıkları yerde yazdıkları yazılımların hâlâ kullanıldığını söyleyen öğrencilere katılımcılılar iletişim adreslerini vererek projeleri hakkında ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söylediler.

Seminer sonunda okul müdür yardımcısı Hacı Mehmet Yıldırım  katılımcılara teşekkür ederek İzmit Saat Kulesi maketi ve çiçek hediye etti. 

#

01 Nis 2015 - 09:54 Kocaeli- Eğitim

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.