Yakup Yıldız, hangi sendikaları hedef aldı?

Yakup Yıldız…

Yıllardır Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanlığı yapıyor…

Kamuoyu, Yakup Yıldız’ı Kocaelispor ile ilgili bir projeyle tanıdı.

Neydi o proje;

Her işçiden 5 lira…

***

Yakup Yıldız şöyle demişti; Kocaeli, Türkiye`de sanayinin başkentidir. Projemizde, kendi sendikamıza bağlı işçilerimizden kendi rızaları dahilinde her ay 5 TL bağış toplayarak bunu her ay düzenli olarak yaparak Kocaelispor`a ciddi gelir kaynağı oluşturmak istiyoruz ”dedi. Bu proje, büyük ses getirdi… Ama projede istenilen sonuç elde edilemedi… Yakup Yıldız’ın dillere destan, Kocaelispor’un kurtuluş reçetesi çöpe gitti.

***

Yakup Yıldız, şu sıralar ilimizde yapılan işçi eylemleriyle gündemde… İşçiler, Türk Metal Sen’i istemiyor… Sendika genel merkezi, 100 milyon liralık bir yardım yapacağını duyurdu… Ne para… Demek ki sendika bir çırpıda 100 milyon lira dağıttığına göre, kim bilir kasasında daha ne kadar para vardır…

***

Türk Metal Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız, örgütlü bulundukları iş yerlerinde başlayan eylemler ve sendikadan istifa süreçleriyle ilgili olarak çok sert bir açıklama yaptı…

Yıldız, sektördeki diğer sendikalar olan DİSK’e bağlı Birleşik Metal ve HAK-İŞ’e bağlı Çelik-İş Sendikası’nın Kocaeli’deki karnesini çıkarmış, özellikle Birleşik Metal’in yasa dışı örgütlerin kontrolünde olduğunu iddia etmişti.

 

 BİLMEYEN KALMASIN

“Bilmeyen kalmasın” başlığıyla yayınladığı yeni mesajında, “PKK bağlantılı ikiyüzlü küçük sendikanın gerçek yüzünü ve yetkili oldukları fabrikalarda çalışanlara yönelik yaptıkları ihanetleri paylaş ki bilmeyen kalmasın” cümlesini kullandı.

***

 İşte Yakup Yıldız’ın yeni ama yine çok sert olan mesajı:

 “1-Sıfırcı sendikanın PKK’dan yargılananlar ve HDP, TKP, EMEP, Kızılbayrak Halkevleri gibi marjinal gruplarla hareket ettiğini biliyor muydunuz?

  2-Sıfırcı sendikanın yetkili olduğu ve malum şube başkanının çalıştığı yıllarda Bekaert’ta işçi ücretlerinin yüzde 50 düşürüldüğünü biliyor muydunuz?

  3-Sıfırcı sendikanın Gebze bölgesinde kurulu ve yetkili olduğu Sneijder Elektrik’te 70 işçi iş yerinden çıkarılırken şalter indirmediğini biliyor muydunuz?

  4-Sıfırcı sendikanın yetkili olduğu ve 10 aydır tazminatlarını alamayan Atilla Doğan işçisini yalnız bıraktığını biliyor muydunuz?

  5-Sıfırcı sendika işçi tazminatlarının üzerine yattığı için Elkim Trafo işçisi tarafından mahkemeye verildiğini biliyor muydunuz?

  6-Sıfırcı sendikanın MESS Grup sözleşmeleri yetki prosedürünü kasıtlı olarak Türk Metal’den sonra başlattığını biliyor muydunuz?

  7-Sıfırcı sendikanın iş yeri toplu sözleşmelerinde ücret zamlarını yıllık belirlediğini biliyor muydunuz?

  8-Sıfırcı sendikanın işyeri sözleşmeleri yaptıkları iş yerlerinde enflasyon zamlarını gerçekleşen enflasyonunun yüzde 25’i kadar belirlediğini biliyor muydunuz?

  9-Sıfırcı sendikanın işyeri sözleşmelerinde yakacak bayram izin yardımcılarının olmadığını biliyor muydunuz?

  10-Sıfırcı sendikanın işyeri sözleşmelerinde fazla çalışma ücreti hafta içi yüzde 60 gece çalışma zammı yüzde 5 olduğunu biliyor muydunuz?

  11-Sıfırcı sendikanın yetkili olduğu ve 70 dolayında çalışanın bulunduğu Japon ortaklı federal Mogul Tuzla işyerinde ikramiyelerin 60 gün üzerinden ödendiğini biliyor muydunuz?

  12-Sıfırcı sendikanın Asil Çelik işyerinde işverenle anlaşarak 10 ay grev yapıp sonrasında 3 yıllık sıfır sözleşme yaptığını biliyor muydunuz?

  13-Sıfırcı sendika Türk Metal sözleşmelerinin fotokopisini çekerek üyelerine yutturduğunu biliyor muydunuz?

  14-Sıfırcı sendika Gebze bölgesinde kurulu Akkargan iş yerinden kendi eliyle sendika karşıtı 110 çalışanı işten attırdığını biliyor muydunuz?

  15-Sıfırcı sendikanın önceden yetkili olduğu ve genel başkan çıkardığı Çolakoğlu Meteoroloji ve Kalibre Boru Gremmer işyerlerinin de Türk Metal Sendikası’nın yetkili olduğunu biliyor muydunuz?

  16-Sıfırcı sendikanın metal işçilerinin ancak yüzde 1,7 gibi küçük bir oranda temsil ettiğini ve baraj sorunu yaşadığını biliyor muydunuz?

  17-Sıfırcı sendikanın Avrupa Birliği fonlarından beslendiğini biliyor muydunuz?

  18-Sıfırcı sendikanın yetkili olduğu Trakya Sanayi iş yerinde yetkisinin düştüğünü biliyor muydunuz?

  19-Sıfırcı sendikanın delegelerinin genellikle HDP, TKP, EMEP ve Halkevleri üyeleri olduğunu biliyor muydunuz?”

***

Yakup Yıldız’ın açıklaması böyle…

Sert bir açıklama…

Türkiye’deki son işçi eylemleri gösterdi ki; işçiler bıçak sırtında…

Hükümet henüz kurulmadı…

Ekonomi beklemede…

Hükümetin kurulması geciktikçe, erken seçim ihtimali olursa, sanırım Türkiye’de işçi eylemleri çoğalacak…

 

Haber çıktı, çöpler temizlendi

Dün gazetemizde Kerpe’deki çöplerle ilgili bir haber yayınlandı. Haber yayınlanır yayınlanmaz bölgedeki bütün çöpler toplandı. Yetkililere sormak lazım, çöplerin temizlenmesi için illa haber yapılması mı lazım. Kerpe sakinleri, hızlı çözüm ürettikleri için gazetemiz aracılığıyla teşekkür ettikleri Kandıra Belediyesi'ne, temizlik hizmetinin aksamaması için gerekli tedbirleri almaları konusunda da istekte bulundular.

 

Aman Bahçeli duymasın!

 7 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilenler kayıtlarını yaptı. Salı günü de yemin etti. 550 milletvekili arasından en son kaydı MHP’li Meral Akşener yaptırdı. Meclis’te bulunan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Akşener bol bol hatıra fotoğrafı çekildi. Akşener, genel başkan gibi karşılanmış… Aman Devlet Bahçeli duymasın…

 

En iyi yatırım altın bilezik!

Ay Kuyumculuğun sahibi Ahmet Ay, altın yatırımı yapmak isteyenlere önerilerde bulundu. Ay, “Bugün altın üretimden çıktığı zaman büyük toptancılar tarafından yüklü miktarda alınıyor. Tabii ki bu genellikle vatandaşların talebi üzerine çeyrek altın oluyor. Çeyreği yüklü alan toptancı tüm kuyumcu mağazalarına satış yapıyor ve bunun üzerine kar ile birlikte işçilik koyuyor. Biz çoğu zaman alışveriş yapan müşterilerimize yatırım konusunda çeyrek altın yerine bilezik öneriyoruz. Açıklamasını da yapıyoruz. Ama daha çok para kazanmaya çalıştığımızı zannederek bazı kişiler çeyrekte ısrar ediyor. Çeyrekte ısrar etmeyin, bileziğe yönelin ”dedi. Ay’ın açıklaması böyle, karar sizin…

 

Durak Piliç’ten güzel açıklama

Gölcük 19 Mayıs Caddesi üzerinde Bizim Taksi’nin yanında bulunan Durak Piliç’in sahibi Uğur Ceylan, önceki gün güzel bir açıklama yaptı. Ceylan, “Müşterilerimizin tüm isteklerine en iyi ve en çabuk şekilde cevap veriyoruz. Uygun fiyatlarımız ile Gölcük halkı da bizlere gereken ilgi ve alakayı da gösteriyor. Cemiyetlerde toplu sipariş alıyoruz ve saatinde teslim ediyoruz. Bizler kendi soframıza koymadığımız ürünleri tezgâhlarımıza koyup vatandaşlara da satmıyoruz. Müşteri memnuniyeti bizim için en önemlisi” dedi. Ceylan’ın ön önemli açıklaması şu;  “Bizler kendi soframıza koymadığımız ürünleri tezgâhlarımıza koyup vatandaşlara da satmıyoruz.” Zaten herkes bu düşüncede olsa, hayat daha güzel olur.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler