Yalçın Akdoğan, Seka Film Platosunu gezdi

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan dün Filinta adlı Osmanlı dönemini anlatan filmin çekildiği İzmit Seka Film Platosuna geldi. Akdoğan’a ziyaretinde...

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan dün Filinta adlı Osmanlı dönemini anlatan filmin çekildiği İzmit Seka Film Platosuna geldi. Akdoğan’a ziyaretinde Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, dizinin senaristi Altuğ Küçük ve yapımcılar eşlik etti.

 

DİZİDEN BİR BÖLÜM İZLENDİ

Seka Platosunda kurulan temsili Osmanlı şehrini gezen protokol, Osmanlı mimarisini dikkatle inceledi. Gezinin ardından, dizinin yapımcılığını üstlenen Yusuf Esenkal ve Burhan Özkan yaptıkları kısa konuşmada TRT’ye ve kendilerine tanıdıkları her türlü imkan ve teşvik için İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkürlerini ilettiler. Konuşmaların ardından 23 Aralık’ta yayınlanacak olan dizden 10 dakikalık bir bölüm misafirlere izletildi.


“FİLİNTA ÇITAYI YÜKSELTTİ”

Dizinin kısa tanıtımından sonra söz alan Yalçın Akdoğan, dizinin galasını yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “19. yy Osmanlısının caddelerini burada bire bir yapmak çok zor bir şey. Platoyu kurmak da en az dizinin yapımı kadar zordu. Bu diziden çok şey bekliyoruz. Bu yapım piyasasında son dönemde çok dizi var ama çekim kalitesinden diğer özelliklere kadar birçok konuda uluslararası katkı ve destek de alarak Filinta, sektörde çıtayı biraz daha yükseltti” ifadelerini kullandı.


“DESTEK İÇİN BURADAYIZ”

Dizi sektörünün ihracat ve turizme de katkıda bulunduğunu ifade eden Akdoğan, “Diziler, kültürel ürünlerimizin yayılmasına katkıda bulunuyor. Diriliş ve Filinta da bu katkıyı daha yukarılara çıkaracaktır. Hollywood yapımlarında platolardan makyaja kadar her türlü profesyonellik var ama onlarda bu dizileri yapacak tarih, bu karakterler bu kültürel zenginlik yok. Bu dizinin hem sanatsal açıdan Hollywood kalitesinde olması hem de tarihi geçmişle kültürü bir araya getirmesi çok büyük bir yankı meydana getirecektir. Bugün destek olmak için buradayız. İnşallah daha büyük başarılara imza atarız diye temenni ediyoruz. Bu dizinin yapımında emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.  Hilal GÜDÜCÜ

#

19 Ara 2014 - 16:41 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.