Yarım asra doğru

Kocaeli Gazetesi 43. yılını kutluyor. Dile kolay yarım asra doğru yol alıyor. Bu sürecin otuz beş yılında bende varım. Gazetemizin kurucusu Dündar Çiğit'i 1961 yılında tanıdım. Ben o zaman onunla aynı görüşü paylaşan Stajyer hakimdim, onun da adliye ziyaretleri devam ediyordu. Sonra gel zaman git zaman o ihtilal bitti, 1980 ihtilali geldi çattı. Ben Kocaeli'yi temsilen Kurucu Meclise seçildim, telefonlaştık, ziyaretine gittim, benimle ilk röportajı genç, yakışıklı bir kişi yaptı. Oradan okulum İzmit Lisesi'ni ziyarete gittim, hocalarımızla buluştuk, orada benimle röportaj yapan kişiyle tekrar karşılaştım. Doğrusunu söylemek gerekirse bu kişi burada ne arıyor gibi bir düşünceye kapıldım.  Dikkatini çekmiş ki bana, 'ben Tanzer Ünal almanca öğretmeniyim, aynı zamanda gazetecilikte yapıyorum' dedi. Böylece onunla da tanışmış olduk.

**

Kocaeli’nin tek web ofset gazetesi olduğu için parlamentoda ki haberleri anında iletmeyi görev kabul ettim. Ama o zamanlarda imkanlar çok kısıtlı, fax aleti daha icat edilmemiş, otomatik telefonlar yok, resimler siyah beyaz, cebimde bir sürü telefon jetonu haber ulaştırmak için uğraşıp durdum. Meclisteki işlerim bitip İstanbul'a yerleşince bende gazetenin yazarı oldum. Kaç yıl yazdığımı bilmiyorum, başka gazetelerde de yazdım. Şimdi yine eski yerimdeyim, yazıyorum, sağlığım elverdiği sürece de yazmaya devam etmeyi düşünüyorum. Torunumun gazetemizin 100. yaş gününü göreceğinden kuşkum yok. 43. Yaş günü kutlu olsun.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Feridun Güray - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler