Yaşlık: Yeni kazanımlar olacak

Memur-Sen İl Temsilcisi Şahin Yaşlık düzenlediği basın toplantısı ile yaklaşan toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Memur-...

Memur-Sen İl Temsilcisi Şahin Yaşlık düzenlediği basın toplantısı ile yaklaşan toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Memur-Sen teşkilatının, üyelerine yönelik büyük kazanımlar sağladığını dile getiren Yaşlık, ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşu olan bir çalışma içinde olduklarını dile getirdi.

 

“İŞ GÜVENCESİ ÖNEMLİ”

Gündeme getirilen ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklikleri takip altında tuttuklarını dile getiren Yaşlık, “Bizler sendika olarak çalışanların lehine olan düzenlemelerin yanında olacağız. Ancak memurun iş güvencesi başta olmak üzere aleyhine olan tüm değişikliklerinin karşısında bir duruş sergileyeceğiz” dedi.

 

“ELEME SİSTEMİNE HAYIR”

İş güvencesi konusunun Memur-Sen için bir kırmızı çizgi olduğunu dile getiren Yaşlık, “Mülakatla personel alımı, taşeron çalıştırılması, sözleşmeli personel gibi uygulamalardan bir an önce vazgeçilmelidir. Memur-Sen tarafından kazanıma dönüştürülen sözleşmeli personel alımına son verilmesini talep ediyoruz. Güvenlik soruşturmasına evet, ancak mülakatla eleme sistemine hayır diyoruz” şeklinde konuştu.

 

“İFTAR PROGRAMI YAPMAYACAĞIZ”

Ağustos ayında yapılacak olan 4. dönem toplu sözleşme masasında Memur-Sen olarak yer alacaklarını kaydeden Yaşlık, şöyle konuştu: “Tıpka geçtiğimiz sefer olduğu gibi yüzlerce kazanıma imza atacağımızı şimdiden beyan ediyoruz. Ramazan ayında genel merkezimizin kararı ile zengin sofralarla iftar programları yapmayacağız. Bunun yerine ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunacağız. Tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum.” Serkan BORLAK

#

27 May 2017 - 14:58 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.