Yavru kedi yürüyen merdivene sıkıştı

İzmit Mimar Sinan Köprüsü'nün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafında bir kedi, vatandaşları takip ederek yürüyen merdiveni kullanıp köprüye çıkmaya...


İzmit Mimar Sinan Köprüsü'nün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafında bir kedi, vatandaşları takip ederek yürüyen merdiveni kullanıp köprüye çıkmaya çalıştı. Merdivenin sonuna gelen kedinin bacağı bir anda yürüyen merdivenin basamaklarına sıkıştı. Kedinin çığlıklarını duyan güvenlik görevlileri kedinin yanına koştu ve yürüyen merdiveni durdurdu. Vatandaşlar görevlilerin kurtarma çalışmaları meraklı gözlerle izlerken, bacağı yürüyen merdivenin basamağına sıkışan talihsiz kedi ise, çevresine çığlıklar atarak bakarak kurtarılmayı bekledi. İtfaiyeye de haber veren görevliler, Kediyi sıkıştığı yerden çıkarmak için seferber oldu ve yaklaşık yarım saatlik çalışma sonucu kediyi kurtarmayı başardı. Korkudan, acıdan titreyen ve bacağı merdivenler arasına sıkışıp hasar gören yaralı kediyi elini alan görevliler, itfaiye ekiplerine teslim etti.
Olayla ilgili konuşan ve kedinin kurtarılmasını sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Güvenlik Görevlisi Ender Turan, "Zavallı kedi karşıdan karşıya geçmek için merdiveni kullandı. Merdivenden çıkan vatandaşların peşinden gitti. Ben yukarıya doğru çıkarken gördüm ve vatandaşları 'Ayakları makaslara sıkışır' diyerek uyardım. Hayvan küçük nereden bilsin. Ve öle de oldu. Baktım çığlıklar içerisinde hayvanın sesi yükselmeye başladı. Akıllı vatandaşların hiçbir faydası olmadı hayvana. Üstleri kirlenmesin diye. Paramparça, ayağı ezildi" ifadelerini kullandı.
Diğer Güvenlik Görevlisi Seyfettin Koyun ise durumla ilgili, "Böyle olaylarla çok karşılaştık. Büyükşehir Belediyesi olarak hayvanlara çok duyarlıyız. Daha önce de birçok hayvanı kurtardık ancak burada böylesini ilk defa gördük. Hayvanı kurtardığımız için Allah'a şükür. Herhangi bir şey olmadı ama ayağı parçalandı. Kediyi itfaiye ekiplerine teslim ettik" dedi.
Olay sırasında yürüyen merdiven basamağına bacağı sıkışan ve çığlıklar atan kedinin yanından geçen vatandaşların duyarsızlığı ise dikkat çekti.

#

21 May 2014 - 10:36 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.