BİLKAR’dan “Savaşa evet de!”

Gebze’de kültür sanat hayatına önemli katkılarda bulunan Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Üretim ve Yayıncılık Kooperatifi (BİLKAR) Genel Sanat Yönetmenliğini Abbas Kırçıl’ın yaptığı tiyatro topluluğu, geçtiğimiz aylarda çalışmalarına başladığı “Savaşa Evet De!” adlı oyunda çalışmaların sonuna geldi.

BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli ve Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl ile birlikte şair Halil Yeni, topluluk oyuncuları Fatih Erdaş, Derya Ağdaş ve Emek Nalbant tarafından yazılan “Savaşa Evet De!”, Ocak ayı sonundan itibaren izleyici ile buluşmaya başlayacak. 2014 yılında “Kadinsan” adlı kadına yönelik şiddeti toplumun tüm kesimlerini sorgulayan bir oyunla sahneden gündeme taşıyan BİLKAR Tiyatro Topluluğu, “Savaşa Evet De!” adlı oyunda savaşa tersten, kapitalizm ve emperyalizmin açısından bakan bir yaklaşım gösterdi.

Oyunda başlıca rolleri İlkay Haldız (birinci sunucu) ve Emek Nalbant (ikinci sunucu) ile birlikte Derya Ağdaş (birinci oyuncu), Rıdvan Sarıoğlu (ikinci oyuncu), Adem Taştekin (üçüncü oyuncu) ve Sema Demirci (dördüncü oyuncu) üstlendi. Ayrıca kooperatif ve topluluk üyesi gazeteci Aktan Uslu da misafir oyuncu olarak, gazeteciyi oynayacak.

 

ZAKKUM KONSERİ 15 OCAK’TA

Öte yandan BİLKAR yılın ilk müzik etkinliğinde Zakkum’u ağırlıyor. Sevilen müzik topluluğunun konseri 15 Ocak Perşembe günü akşamı Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Konser saat 19.30’da başlayacak. (İletişim: 0533 – 719 85 42)

- Kocaeli Gazetesi, Kültür-Sanat bölümünde yayınlandı
https://www.kocaeligazetesi.com.tr/haber/1383645/bilkardan-savasa-evet-de