Yeni anne-babalara müjde...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Analık İzni veya Ücretsiz İzin Sonrası Yapılacak Kısmi Sureli Çalışmalar Hakkında Yönetmelik Taslağı'nda son aşa...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Analık İzni veya Ücretsiz İzin Sonrası Yapılacak Kısmi Sureli Çalışmalar Hakkında Yönetmelik Taslağı'nda son aşamaya geldi. Doğum yapan anne ile baba ilköğretim çağına kadar kısa süreli çalışma talebinde bulunabilecek.

 

TANINAN HAKLAR

Buna göre, kadın işçinin toplam 16 haftalık analık izninin bitiminde, isteğe bağlı kullandığı 6 aya kadar ücretsiz iznin sona ermesinde, kadın veya erkek işçinin istekleri halinde birinci doğumda 60 gün, ikinci doğumda 120 gün, sonraki doğumlarda ise 180 gün süreyle haftalık çalışma süresinin yarısı kadar ücretsiz izninin bitiminden sonra, kısmı süreli çalışma talebinde bulunulabilecek.

 

KISMİ SÜRELİ İZİN HAKKI

6 aya kadar ücretsiz izin süresi kesilerek de talepte bulunulabilecek. Söz konusu izinlerin bitiminden itibaren çocuğun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden ay başına kadar çalışan anne ve babadan biri, işverenine herhangi bir zamanda kısmi süreli çalışma talebini iletecek.

 

FESİH SAYILAMAYACAK

Talep, bildirim tarihinden itibaren en geç bir ay içinde işveren tarafından karşılanacak. İşveren tarafından süresi içinde cevap verilmeyen talep, işçinin dilekçesinde belirtilen tarihte veya bu tarihi takip eden ilk iş gününde geçerlilik kazanacak. Ayrıca, işveren tarafından işçinin kısmi süreli çalışma talebi geçerli fesih nedeni sayılamayacak.

#

16 Eyl 2016 - 12:20 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.