Yeni kimliklere Kocaeli'den ilgi az!

2017 yılının başından itibaren tüm Türkiye genelinde verilmeye başlanan yeni çipli kimlik kartlarına İzmit’te talep az oldu. İzmit Nüfus Müdürü İsmiha...

2017 yılının başından itibaren tüm Türkiye genelinde verilmeye başlanan yeni çipli kimlik kartlarına İzmit’te talep az oldu. İzmit Nüfus Müdürü İsmihan Çiçek, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren kimlik kartlarını değiştirmek için başvuru yapanlarının sayısının 16 bin olduğunu belirtirken bunların 6 bin 897’sinin işlemlerinin tamamlandığını ve çok sayıda kimlik kartının sahiplerine gönderildiğini söyledi.

 

BAŞVURU SAYISI ÇOK AZ

Başvuru sayısının çok az olduğunu belirten Çiçek, “Bize günde 200-250 arası müracaat oluyor. Akşam saat 19.00’a kadar çalışıyoruz. Kimlik kartlarının değiştirilmesi için birçok kurumlara, derneklere ve mahalle muhtarlarına vatandaşları teşvik etmeleri konusunda bilgilendirdik. Bura rağmen başvuru sayısı çok az oldu” dedi.

 

5 KİŞİLİK AİLENİN MASRAFI 180 TL

Genellikle internet üzerinden randevu alan vatandaşların kimlik kartlarını değiştirmek üzere başvuru yapmaya geldiklerini belirten Çiçek, “Vatandaşlar, biyometrik fotoğrafın pahalı olduğunu düşünüyor. Maliyetin yüksek bulunması da başvuru sayısını etkiliyor. 5 kişilik bir ailenin kimliklerini değiştirmesi 180 lira yapıyor. Kayıp, çalıntı ya da acil ihtiyaç olmadıkça kimlik başvurusu için gelen kişi sayısı çok az” dedi.

 

BAŞVURU İÇİN BUNLAR GEREKLİ

Çipli kimlik başvurusu için vatandaşların pasaport, eski kimlik ya da ehliyet gibi kimlik kartları ile başvuru yapabileceğini belirten İsmihan Çiçek, “Başvuru için sadece 5x6 ölçülerinde 1 adet biyometrik fotoğraf ve kişinin kimlik bilgilerinin yer aldığı kart yeterli oluyor. Fotoğrafı taratıp başvuru yapan kişiye yeniden geri veriyoruz. Kimlik için 16 lira cüzdan ücreti alıyoruz” dedi.

 

“BAKANLIKTA YIĞILMA VAR”

Cumartesi ve pazar günleri de hizmet verdiklerini belirten İsmihan Çiçek, “Hafta sonu ortalama 140-150 işlem yapıyoruz. YGS için acil başvuruları yapıp işlemleri tamamladık ve başvuru yapanların kartlarını sınavdan önce adreslerine ulaştırdık. Vatandaşlar kimlik kartlarının geç geldiğinden şikayet ediyor, ama bu bizim elimizde olan bir şey değil. Biz burada sadece başvuruyu alıp bakanlığa gönderiyoruz. Bakanlıkta yığılma olduğu için kimlik kartları geç geliyor. Kimlikler bakanlık üzerinden PTT aracılığı ile adreslere teslim ediliyor” dedi. Nuri AKÇAHARMAN

#

30 Mar 2017 - 17:00 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

YUSUF - SAYIN YETKİLİLER ; BEN 24 OCAK 2017 DE MÜRACAAT ETTİM ,31 MART 2017 OLDU HALA YENİ KİMLİK ELİME GEÇMEDİ. NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ ÇOK ÇALIŞIYOR , DEMEKKİ ANKARA DAKİ BASIM EVİ YATIYOR.BAKANLIK BU DURUMA ACİL MÜDAHALE ETMESİ GEREKİYOR , VATANDAŞI MAĞDUR ETMEMELERİ LAZIM.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mart 17:00
03

asgari ucretli - Ben o 180 lira icin tam 3 gun calisiyorum devletin biraz yardimci olmasi gerekir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mart 17:00
02

kazım - iki ay oldu baş vuralı hala kimliklerimiz gelmedi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mart 17:00
01

cenk - E şimdi 5 ve ya daha fazla nüfuslu bir asgari ücretli işçiyi düşünün ! 5 nüfussa adam başı 5 X 16 = 80 Milyon Kimlik bedeli parası...E bunların fotoğrafı da var. He r bir kişi için 20 şer TL. den etti mi 100 TL. ! 20 TL de

ulaşım ücreti toplam etti mi 200 TL. ! Bırakın asgai ücretliyi daha fazla ücret alanalr bile baına bu kadara masraf patlayacağını bile bile neden yeni kimlik almak için başvursun ? İktidar fakir fukara ve asgari ücretliler için bu

işi meccanen-ücretsiz yapmalıydı diye düşünüyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mart 17:00