“Yeni liman yapımına izin verilmemeli”

Kocaeli’de limanların sorun yarattığını söyleyen Kocaeli Baro Başkanı Av. Tamer Solakoğlu, “Kocaeli Körfezi’nde yeni limanların yapılmasına izin veril...

Kocaeli’de limanların sorun yarattığını söyleyen Kocaeli Baro Başkanı Av. Tamer Solakoğlu, “Kocaeli Körfezi’nde yeni limanların yapılmasına izin verilmemeli” dedi

Kocaeli Baro Başkanı Tamer Solakoğlu dün gerçekleştirdiği basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “10 Ocak 2012 tarihinde düzenlediğimiz basın toplantısında kentimizde limanların yapımı konusunda halka danışılması gerektiğini vurgulamıştık. Kentimizdeki limanlar sebebiyle yaşanan sorunlar devam ederken, yerel basında Kocaeli Körfezi'nde yeni limanların yapılacağına yönelik haberler yer almaya başladı. Belirtmeliyiz ki, ülkemiz sanayisinin merkezi konumunda olan kentimizde limanların olması bir zorunluluktur. Limanlar sanayi kuruluşlarının hammadde ihtiyaçlarının karşılandığı en önemli noktalarından biridir.

“YENİ LİMAN YAPIMINA İZİN VERİLMEMELİ”
Ancak bugün sayıları 40’larla ifade edilen sayıda limanımız vardır. Bu liman tesisleri zaman içerisinde plansız ve izinsiz olarak büyütülmekte ve çevrenin katledilmesine yol açmaktadır. Ayrıca yeni limanlar yaşanan sorunların artmasına ve başta ulaşım olmak üzere yeni sorulara da yol açacaktır. Sermaye, kentimizde yeni limanların açılmasını istiyor olabilir. Bunun için dayatmalarda da bulunuyor olabilir. Sermayenin bu istek ve dayatmalarına kent yöneticilerimiz ve kent halkı karşı durmalı ve Kocaeli Körfezi’nde yeni limanların yapılmasına izin verilmemelidir.

“ÇED SÜREÇLERİ DİKKATE ALINMAMALI”
Yeni limanların yapımı için başlatılan ve artık yapılmak istenen sanayi yatırımlarının tasdik belgesi haline dönüşen ÇED süreçleri dikkate alınmamalıdır. Yeni limanların yapımı Kocaeli’nde yaşayan ve bu kentin havasını soluyan Kocaeli halkına sorulmalıdır. Kocaeli halkının izni olmadan, kent insanının yaşam alanlarını yok edecek, kentimizi daha da yaşanmaz hale getirecek yeni limanların yapılmasına karşı olduğumuzu Kocaeli kamuoyunun bilgisine sunarız.”

#

04 Mar 2013 - 16:57 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.