Yeni sanayi devrimi İzmit’ten başlatılıyor

Toplantıya İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Öztürk, Kocaeli Üni...

Toplantıya İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Öztürk, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sarp Ertürk, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Sınmazçelik, Yrd. Doc. Dr. Selçuk Kizir, öğretim görevlileri Mehmet Kodal ve Coşkun Ceyiz  katıldı.

 

DÜNYAYA MODEL OLACAĞIZ

Önümüzdeki 200 yıla damga vurması beklenen 3D yazıcı teknolojileriyle ilgili toplantı hakkında açıklamada bulunan Başkan Doğan,”  3D sistemleri dünyanın yeni sanayi devrimi olarak kabul ediliyor. 3D sistemlerini İzmit’te geliştirmek için çalışmalara başladık. Hedefimiz bu konuda sadece ülkemize değil dünyaya da model olmaktır. Bu anlamda bir tasarım merkezi ve 3D yazıcılarının tasarlanıp geliştirilip üretildiği bir süreci arzuluyoruz. Öncelikli bu konuda şehrimizde bir merkezi oluşturmak istiyoruz. Halkımızı, gençlerimizi bu teknolojiyle tanıştırmak en büyük arzumuz. Devamında da okullarımızda 3D yazıcıları sistemini çocuklarımızın tanımasını sağlamak, beyinlerinde yeni ufuklar açmayı hedefliyoruz. Bu hedefler için bilgi teknolojileri merkezinin oluşması sonrasında da üretimin sağlanması gerekiyor. Sistem sayesinde  Yeni İzmit, Yeni Türkiye hedeflerinde yeni ufuklara, iş kaynaklarına, refah kaynaklarına yol açılmış olacaktır” dedi.

 

ÜLKEMİZE GÜÇ KATACAK PROJE

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sarp Ertürk de İzmit Belediyesi’nin böylesine önemli bir projeye önayak olmasının sevindirici olduğunu belirterek” Türkiye’ye teknolojik güç katacak, ülkemizin gerek teknolojik gerek ekonomik gerekse refah anlamında gelişmesine önemli katkılar sağlayacak bir alanda İzmit Belediyesi ile üniversitemizin işbirliği yapacak olması çok önemli. Özellikle burada bir araştırma merkezi kurulması, teknolojik bilginin yaygınlaştırılması, mevcut sistemlerin iyileştirilmesine yönelik yeni çalışmaların gerçekleştirilmesi, bu teknoloji alanında dünyada söz sahibi olması için son derecek önemli olan projeye Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın önayak olması bizler için şanstır. Birlikte çalışacak olmaktan son derecek mutluyuz” şeklinde konuştu.

#

11 Eyl 2014 - 16:50 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.