"Yeryüzünde kadın olmak"

Yenişafak Gazetesi yazarı Sibel Eraslan’ın konuşmacı olduğu “Yeryüzünde Kadın Olmak” adlı konferans, Leyla Atakan Kültür ve Eğitim Merkezi’nde gerçek...

Yenişafak Gazetesi yazarı Sibel Eraslan’ın konuşmacı olduğu “Yeryüzünde Kadın Olmak” adlı konferans, Leyla Atakan Kültür ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen, konferansa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Ceylan Balcıoğlu ve çok sayıda kadın katıldı.

 

BÜYÜKŞEHİRİ TAKİP EDİYORUM

Asıl mesleği avukatlık olan fakat başörtü yasağı sebebiyle mesleğini yapamadığını dile getiren Eraslan, bir dönem köşe yazarlığı ve Akil İnsanlar Heyeti’nde yer aldığını söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerini takip ettiğini açıklayan Eraslan, hayatının son 25 yılını kızlarının eğitimine adadığını belirtti.

 

TÜRKİYE, DÜNYAYA KIYASLA İYİ

Türkiye’deki kadınlarımızın dünyaya kıyasla çok iyi olduğunu belirten Eraslan, “Yeryüzündeki kadınların ana iki problemi yaşama hakkıyla ilgili, bunun ilki yetimler. Sadece Irak işgalinden sonra, bir buçuk milyon çocuk yetim kaldı. Buna Pakistan ve Sudan eklenirse sayı çoğalıyor” dedi.

#

23 Kas 2014 - 11:07 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.