Yeşil araziler, TOKİ ve Büyükşehir'e devredildi!

Darıca İlçesi’nde bulunan Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Kışlası’nda bulunan parsellerden 741.041,04 metrekare yüzölçümlü 12 adedinin Kocaeli Büyükşehir...

Yeşil araziler, TOKİ ve Büyükşehir'e devredildi!
Haber albümü için resme tıklayın

Darıca İlçesi’nde bulunan Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Kışlası’nda bulunan parsellerden 741.041,04 metrekare yüzölçümlü 12 adedinin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devredildiği, 33.194 metrekare yüzölçümlü 3 adedinin devrine ilişkin ise TOKİ ile çalışmaların devam ettiği ifade edilmiştir.

 

Milli Savunma Bakanlığı’nın soru önergesine verdiği yanıtta ayrıca protokoller kapsamında devredilen veya devredilecek arazilerin ne şekilde değerlendirileceği hususu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı sorumluluğundadır denilmiştir.

 

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Milli Savunma Bakanlığı tarafından verilen yanıtla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede;

“Soru önergesine konu olan askeri kışla araziler bulundukları yer bakımından önemli. Bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Bu alanların öncelikle ilgili yerlerde eksik olan kamu binaları için tahsisi, kalan bölümlerinin ise yeşil alan olarak korunması çok daha doğru olur. Bu arazilerin bir bölümünün TOKİ’ye devredilmiş olması hatta bir kısmının da devrine ilişkin çalışmaların yürütülüyor olması son derece tedirgin edici. Kentlerin en güzel alanlarının TOKİ’ye devredilmesi, yapılaşma yoğunluğunu akla getiriyor. Aynı durum, İzmit Askeri Kışla arazisi ile Derince Askeri Hastanesi’ne ait araziler için de geçerli. Söz konusu arazilerin konut ya da alış veriş merkezi alanı olarak kullanılması kente yapılacak en büyük ihanetlerden biri olacaktır. Bu konuda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gereken duyarlılığı göstermesini bekliyoruz. Bütün çabamız, Türkiye ekonomisine sunduğu büyük katkının yanında, aldığı yatırımlarla çok gerilerde kalan Kocaeli’nin hak ettiğini alabilmesi, kentimizin daha yaşanabilir ve daha yeşil bir şehir olabilmesi için!” dedi.

basliksiz-2-032.jpg

#

31 Mar 2016 - 10:35 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.