“Yeşilay”da tercih yapmanın ücreti bir afiş asmak

Yeşilay Gebze Şubesi Başkanı  Enver Şahin "Şube olarak yönetim kurulumuzun tamamı öğretmen. Biz bu uygulamayı okullarımızda zaten yapıyorduk ama arkad...

Yeşilay Gebze Şubesi Başkanı  Enver Şahin "Şube olarak yönetim kurulumuzun tamamı öğretmen. Biz bu uygulamayı okullarımızda zaten yapıyorduk ama arkadaşlarla daha çok gence ulaşmak ve onları Yeşilay bürosunda ağırlamak için bu yıl Yeşilay'da yapmaya karar verdik. Ücretsiz olan uygulamamızda ise gelen gençleri Yeşilay'a ısındırmak için sadece bir Yeşilay afişi asmasını istiyoruz. Bu afişleri mahalle bakkalının, oturduğu binasının panosuna vb. yerlere asabilirler" dedi.

Şahin" Tercihlerin önemine dikkat çekerek "Tercihler 4-16 Temmuz arasında gerçekleşecektir. YGS sınavından Açık Öğretim Fakültesi veya meslek yüksekokulu tercihi yapmak isteyen öğrencilerin, ilgili bölümden en az 140 puan ve üzeri almış olmaları gerekmektedir. Lisans bölümlerine tercih yapmak isteyen öğrencilerimizin ise 180 ve üzeri puan almaları, tercih yapması için yeterli olacaktır.

En fazla 30 tercih yapılabilir. Tercihler internet üzerinden gerçekleşecektir. Gelen öğrencilere istek sırasına göre tercih yapmalını tavsiye ediyoruz.

Öğrencinin gidip kaydını yapmayacağı, yerleşmeyeceği, okumayacağı bölümleri tercih etmemesini tavsiye ediyoruz. Öğrenci eğer orayı kazanır ve gitmezse bir sonraki yıl üniversite sınavına girdiği zaman önemli oranda puanı kesileceğinden dolayı bu anlamda mağduriyet olabileceklerini" söyledi.

Yeşilay Kocaeli Şube Başkanı Şahin üniversite sınavına giren bütün öğrencileri, güvenli uzman rehber öğretmenler gözetiminde tercih yapmak üzere derneğe davet etti.

#

12 Tem 2015 - 17:15 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.