Yıldırım, Doğan hakkında suç duyurusunda bulundu

CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım dün İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Bina sahiplerinden toplanan otopark ü...

CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım dün İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Bina sahiplerinden toplanan otopark ücretlerinin yasalara uygun değerlendirilmediğini iddia eden Yıldırım, suç duyurusunda bulunduğu dilekçesinde şu ifadelere yer verdi; “Ben İzmit CHP İlçe Başkanıyım. 3194 Sayılı İmar Kanunu uyarınca belediyeler herhangi bir parselde otopark ihtiyacının karşılanmaması durumunda otopark bedeli alınır hükmüne istinaden İzmit Belediyesi 2009 yılından bugüne kadar toplam 2 milyon 285 bin 346 TL para toplanmasına rağmen şu ana kadar herhangi bir otopark yapılmadığı gibi bu paraların Büyükşehir Belediyesi hesaplarına aktarılması gerekirken bu aktarımda yapılmamıştır.

“GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANDI”
En son yürürlüğe giren 6360 sayılı yasanın 11. maddesi uyarınca Büyükşehir Belediye hesaplarına bu otopark paralarının aktarılması için 45 günlük ek süre verilmesine rağmen bu paralar Büyükşehir Belediyesi hesabına aktarılmamıştır. Ben İzmit Belediyesi meclis üyelerinin soru önergesi karşılığında İzmit Belediye Başkanlığı tarafından verilen cevapta otopark parası olarak toplanan bedellere ait rakamları tespit ettim. Yasa gereği toplanan paraları amacına uygun kullanmayarak kamunun zararına sebebiyet vererek görevini kötüye kullanan ve bu paraları zimmetlerine geçiren İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve sorumlu belediye görevlileri hakkında şikayetçiyim.”

#

27 Şub 2013 - 16:43 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.