Yıldız Sunta Davasında erteleme

    Halk sağlığına zarar verdiği gerekçesiyle açılan Yıldız Sunta davası, 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam etti. 9. celsesinde duruşmaya m...

 

 

Halk sağlığına zarar verdiği gerekçesiyle açılan Yıldız Sunta davası, 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam etti. 9. celsesinde duruşmaya müştekiler Nuriye Kazaner ile Turgay Işık ve sanık Yıldız Sunta avukatı Av. Süleyman Erdem katıldı.

PERSONEL YOK

Daha önce karakola araştırma için yazıya gelen cevabı okuyarak duruşmayı başlatan Mahkeme Başkanı, karakolda konuyla ilgili araştırma yapabilecek donanıma sahip personelin bulunmaması nedeniyle tespit yapılamadığını belirtti.

"KOÜ ARAŞTIRSIN"

Duruşmaya katılan müşteki Nuriye Kazaner, konunun KOÜ Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından yapılmasını talep etti. Bölgede oturanların hastalıklarına ilişkin doktor raporlarını mahkemeye sunan Kazaner, “Anayasamızın 56. maddesine göre, herkes sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahiptir” dedi.

"ÇEVRE SAĞLIĞI GÜNÜ’NDE

GÖRÜLEN ÇEVRE DAVASI"

5 Haziran Çevre Günü'nde çevreyle ilgili bir davada bulunmanın çok acı olduğunu beyan eden Kazaner, “11 mahalle muhtarı ve 500 vatandaş, fabrikadan rahatsızlıklarını bireysel olarak, dilekçelerle suç duyurusunda bulundular. Bu kadar insanı 2 gün içinde bir araya getirmek zor” diye konuştu.

"VATANDAŞLAR HASTALANIYOR"

Ardından ifade veren mahalle muhtarlarından Turgay Işık, “Zaman zaman vatandaşlar rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Yıllardır düzelir diyoruz ama fabrikadan kaynaklı hava kirliliği devam etmektedir” dedi. Sanık vekili Av. Süleyman Erdem de katılanların ifadelerine ve sunulan raporlara katılmadıklarını belirterek, “Biz TÜBİTAK'dan fabrikanın çevre kirliliğine neden olup olmadığı konusunda rapor istenmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

ERTELENDİ

Cumhuriyet Savcısı'nın da esas hakkındaki sunacağı mütalaa için süre istemesi üzerine mahkeme, duruşmayı KOÜ Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanlığı'na ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne fabrikadan kaynaklı çevre kirliliği raporları konusunda yazı yazılmasına hükmederek, 30 Eylül tarihine erteledi.

“İDARECİLER ÇEVRENİN

ÖNEMİNİ KAVRAMALI”

Duruşma sonunda kısa bir açıklama yapan Nuriye Kazaner, “İlimizdeki bütün idareciler ve yöneticiler, Çevre Haftası ile ilgili etkinlikler düzenlemekte, Çevre Haftası piknik yapılan bir hafta değil. Stokholm Sözleşmesi bu yüzden imzalanmadı. Yöneticiler, çevre bilincini kavramalı” dedi.

"DAVAMIZDAN GERİ DÖNMEYECEĞİZ"

Davanın 9. duruşmasının gerçekleştiğini dile getiren Kazaner, “Meselemiz, üretim yerlerinin kapanması değil, üretim doğru yöntemlerle yapılması” dedi. 5 Haziran Çevre Günü'nde adliyede olmaktan esef duyduğunu belirten Kazaner, “Bu özel günde, davamızdan vazgeçmeyeceğimizi daha yüksek sesle haykırıyoruz” diyerek, sözlerini noktaladı. 

#

05 Haz 2014 - 15:48 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.