Yılın ilk ayında terör ve göçmen krizi devam ediyor

Çıkan haberlerde Cizre, Sur ve Silopi’de yaşanan sokağa çıkma yasakları ve teröristlere karşı yapılan operasyonlar ile çatışmalarda şehit düşen asker...

Çıkan haberlerde Cizre, Sur ve Silopi’de yaşanan sokağa çıkma yasakları ve teröristlere karşı yapılan operasyonlar ile çatışmalarda şehit düşen asker ve polislerle ilgili haberler öne çıkarken, Medya Takip Ajansı Interpress’in yapmış olduğu araştırmada, terör, sokağa çıkma yasakları ve şehit haberleri hakkında yazılı basında toplam 63 bin 580 haberin yayınlandığı tespit edildi. Geride bıraktığımız Ocak ayında Türkiye gündemine yansıyan bir başka konu da geçtiğimiz yıl yazılı basında sıkça yer alan kaçak göçmen sorunu olmaya devam ederken, kaçak göçmenlerin Ege Denizi’nde verdikleri yaşam mücadelesi ve meydana gelen ölümlerin yazılı basına 4 bin 342 haberle yannsıdığı belirlendi. Türkiye gündemini geçen ay en fazla meşgul eden konulardan biri de başkanlık sistemi tartışmaları oldu. Hükümetin uygulanması konusunda büyük önem verdiği, muhalefetin ise karşı çıktığı başkanlık sistemi hakkında geçen ay yazılı basında 3 bin 345 haber yer alması dikkat çekti.

 

Interpress‘in üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesinde,  geçtiğimiz Ocak ayında ülkemizde oldukça yoğun yaşanan ve ölümlerin meydana geldiği domuz gribi vakaları yazılı basına 2 bin 892 haberle yansırken, Sultanahmet Meydanı’nda canlı bombanın patlaması sonucu 11 turistin hayatını kaybetmesi ile ilgili de yazılı basında 2 bin 348 haber çıktığı tespit edildi. Yine geçtiğimiz ay ülkemizde Rusya ile yaşanan krizin etkileri hala devam ederken, bu konunun yazılı basında 1.542 haberle gündeme geldiği görüldü.

 

Ocak ayı içerisinde yaşanan bir başka önemli gelişme ise Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un spor yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi oldu. Mustafa Koç’un bu ani vefatı ve yapılan cenaze töreni yazılı basında 1.227 habere yansıdı. Geçen ay gündemi oldukça meşgul eden bir diğer konuda bin 128 akademisyenin bir bilidiriye imza atması sonucu yaşanan gelişmeler ve haklarında açılan soruşturmalar olurken, bu konuyla alakalı yazılı basında bini aşkın haberin yayınlandığı belirlendi.

#

01 Şub 2016 - 10:51 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.