Yılmaz: İstenirse KOTO’ya aday olacağım

Röportaj: Bülent EKİNCİ   TÜMSİAD Kocaeli Şube Başkanlığı görevini uzun yıllardır yürüten Erdoğan Yılmaz ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. TÜ...

Röportaj: Bülent EKİNCİ

 

TÜMSİAD Kocaeli Şube Başkanlığı görevini uzun yıllardır yürüten Erdoğan Yılmaz ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. TÜMSİAD’ın projeleriyle ilgili bilgiler veren Yılmaz, hakkında çıkan ‘KOTO başkanlığına aday olacak’ iddialarına da yanıt vererek, “Bana derlerse ki aday ol, KOTO başkanlığına aday olacağım. Ama devam et derlerse de TÜMSİAD’ın başkanlığına devam edeceğim” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğini nasıl destekliyorsunuz?

İstihdama yönelik bir hedef koyduk ve bin kişiyi işe sokmayı hedefledik. Bununla ilgili bir çalışmamız var. Bizler TÜMSİAD olarak ilçe ilçe gezerek istihdamı anlatıyoruz. İstihdam seferberliğiyle ilgili olarak üyelerimize gerekli bilgileri sunuyoruz. Onlara devlet desteklerinden ve teşviklerinden bahsederek personel almalarını sağlıyorum. İŞKUR vasıtasıyla en az 3 ay işsiz kalmış, sigortası olmayan kişileri şirketimizde değerlendirmek üzere aldığımızda bunun 700 küsur lirasını devlet karşılıyor. Bilindiği üzere 10 işçi çalıştıran kişiler 3 işçiyi bu şekilde alabiliyor.

 

“İŞÇİ ALIMINI DESTEKLİYORUZ”

İŞKUR üzerinden işçi alınmasının faydalarını anlatıyor ve toplantılarla duyurular yapıyoruz. İlk olarak Kartepe’de bir kahvaltı organize ettik ve üyelerimize istihdamla ilgili bilgiler vererek işçi almalarıyla ilgili önerilerde bulunduk. İkincisini Başiskele ya da Gölcük’te yapacağız. Tüm ilçelerde bu toplantılar yapıldıktan sonra genel bir kahvaltı organizasyonu yapacağız. TÜMSİAD olarak bir dakika durduğumuz yok. Aktif bir şekilde çalışıyoruz. 1 yıl içerisinde bin kişiye istihdam yaratmayı hedefliyoruz.

 

Yeni projeler ve marka oluşumlarından bahsettiniz, bunu biraz açar mısınız?

2017 planlarımız içerisinde yeni yerli markaların oluşturulması var. Eğer bunu başarabilirsek ki ilk etapta hayalini kurduğumuz markalardan biri yakında üretime geçecek, böylelikle Kocaeli’de dünyaya gelen yeni markalar oluşturacağız. Şehrimizde markalar çıkmıyor diyerek yeni markalar oluşturmak için kollarımızı sıvadık. Yeni markalar oluşturalım istedik ve üyelerimizle bu faaliyetleri paylaştık. İlk adımı da attık ve Türkvin diye bir firma kurduk.

 

“TÜRKVİN PVC TÜRKİYE’Yİ  TEMSİL EDECEK”

Türkvin PVC kapı ve pencere sistemleri, profil ve aksesuar üretimi yapacak. Türkvin PVC’de Türkiye’yi temsil etsin, ihracat yapsın istedik. Bunla ilgili 6 üyemizi bir araya getirdik, 300 bin TL hibe alarak 1 milyonluk bir yatırım yapmaya karar verdik. PVC üretimiyle ilgili Köseköy’de fabrikamız yapım aşamasında hatta sona gelmiş durumda. Atölyeler artık başka illerden PVC alacağına kendi fabrikalarından mal çekebilecek.

 

“ÜYELERİMİZ BİR  ÜST LİGE ÇIKACAK”

Üyelerimiz normal bir bayi iken şimdi bir üst lige çıkacak. PVC esnafını bir araya getirerek bir üst sekmeye çıkartmış olduk. İsim hakkını ve marka tescilini aldık. 4 aydır bunun çalışmasını yapıyoruz. Önümüzdeki hafta makinelerimiz gelecek ve üretim bandı oluşturulacak. Önümüzdeki ay üretime geçecek ve iki ay içerisinde de resmi açılış yapacağız. 2.5 dönüm arazi içerisinde 1200 metrekarelik bir fabrika burası. Buraya ikinci bandı da kurabileceğiz. Günde 15 bin metre tül mal işlenecek. 25 bayi şimdiden belli oldu bile. Yönetim kurulu henüz tam olarak oluşmadı. İlk etapta 15-20 kişi istihdam edilecek.


Türkvin’in dışında başka bir marka çalışmanız var mı?

Hedefimiz 7-8 farklı marka oluşturmak. Zeminkaya İnşaat olarak yeni bir marka oluşturduk. Gıdayla ilgili bir marka oluşturacağız Tıpkı BİM gibi A101 gibi… Yerel bir market olacak Kocaeli’den çıkacak ama Türkiye genelini kapsayacak bir marketler zinciri hedefimiz var. 2017 yılında yeni markaların oluşturulmasına devam edeceğiz.

 

Sosyal sorumluluk projelerinizden bahseder misiniz?

Sosyal sorumluluk projesi olarak ortaya attığımız fikri, BEŞİR Derneği ile birlikte hayata geçireceğiz. Bilindiği gibi BEŞİR Derneği 56 ülkede yardımları devam eden bir dernektir. Aklımızda bin adet su kuyusu açmak var. Malum kurak olan ülkelerde susuzluktan kırılan insanlar var. Onlara bir yudum su uzatabilmek için böyle bir çalışma başlatmayı uygun gördük. Bu projeyi de Kocaeli’den başlattık.

 

“PROJEYİ ÜLKEYE MAL EDECEĞİZ”

BEŞİR Derneği Genel Başkanı çok memnun oldu. Onunla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde bir tanıtım toplantısı düzenledik. Projemizin adı ‘Bir yudum Su, Çare Sensin’ adını taşıyor. Önümüzdeki günlerde bu projenin tanıtımını yapacağız ve broşür dağıtacağız. Bunu ülke geneline mal edeceğiz, halkın bu projeye sahip çıkmasını düşünüyoruz.

 

“11 MİYON DOLAR DEĞERİNDE PROJE”

Afrika ülkelerinde insanlar suya ulaşamıyor. Biz orada 80 ila 100 metre derinden su çıkartmayı düşünüyoruz. Bunu Türk halkıyla birlikte yapacağız. Vatandaşlarımız da telefonlarından 4042’ye “SU” yazarak 5 TL bağış yapabilecek. Projenin toplam maliyeti 11 milyonu buluyor. Bu zor bir proje değil, istenildiğinde başarılabilecek bir proje. Bunu da hep beraber göreceğiz.

 

Herkesin merak ettiği bir sorum var. KOTO’ya aday olacak mısınız?

İyi bir soru, son zamanlarda her yerde bu soruyla karşılaşıyorum. Başkan olduğum bir dernek var TÜMSİAD. Bizim bu görevi kendi başımıza bırakıp şurayı istiyoruz deme lüksümüz yok. Bunu çok samimi olarak söylüyorum. Ayrıca Erdoğan Yılmaz, Erdoğan Yılmaz olduysa bizleri bu güne taşıyan TÜMSİAD’dır. Tabi ki bizler de kendi başarısıyla kuruma bir şeyler katmışızdır. Unutulmaması gereken bir şey daha var. Elde ettiğiniz başarı aslında oraya, o misyona aittir. Ancak bana derlerse ki evet aday ol, KOTO başkanlığına aday olacağım. Ama devam et derlerse de TÜMSİAD’ın başkanlığına devam edeceğim.

 

“GENEL MERKEZİN KARARI  BİZİ BAĞLAYICI KILAR”

Bu konu henüz çok gündeme gelmedi. Devam eden projelerimiz var o yüzden şuan erken diyerek var olan görevimizi, kurumumuzun önceliklerini ön planda tutuyoruz. Öncelikli olarak şuan TÜMSİAD geliyor. Genel merkezimizin kararı bizi bağlayıcı kılar. Ancak görev verilirse de en iyisini yaparız. Böyle bir misyon verildiğinde Kocaeli’de güzel bir kadroyla bu görevi en işi şekilde yerine getiririz. Artık Türk milleti özgüven olarak belli bir noktaya gelmiştir.

 

Geçen dönem KOTO’da yaşananları değerlendirir misiniz?

Gecen dönem Oda’ya bizim de çok fazla desteğimiz oldu. Özellikle risk aldık bu işin içerisinde olacağız diye. Ama niye aldık STK’lar ile yöneteceğiz diye risk aldık. Ancak yönetim teke indi, STK’larla toplantı bitti, yapılan organizasyonlar tek kişi tarafından yapılmaya başlandı. Bu bizim tasvip etmediğimiz bir sistemdi.

 

“KOTO BİZİM ÇATIMIZDIR”

Şuan İDEF fuarı içerisinde biz de varız. Odayla birlikte hareket ediyoruz. Kocaeli Şubesi olarak Marmara bölgesinin koordinatörü olduk ve bölgemizdeki illeri de bu fuar kapsamına aldık. Ticaret Odası bizim çatımızdır, el ele hareket edersek Oda da güçlenir. KOTO Başkanı Necmi Bulut da sağ olsun bizimle beraber hareket ediyor. Önceki yönetimle işimiz olmazdı bizim zaten olmadı da. Zaten son dönemde o oluşumdan ayrılmıştık. Neden ayrıldığımızı da az önce söyledim. Oda’yı STK’larla birlikte yönetelim istiyorduk.

 

“ESKİ YÖNETİM BİZE  DÜŞMANLIK BESLEDİ”

Bunun aksi hareketler yapılınca da demokratik hakkımızı kullandık ve istifa ettik. Biz yanlış kararlara şerh koydukça o dönemin yönetimi bize düşmanlık besledi. Biz de o masada onunla beraber yürüyemeyeceğimizi anladık. O dönem tamamen bitti ve ikinci yönetim seçildi. Bana soruyorlardı, ‘Senin gönderdiğin adam, kovduğun adam odada başkan oldu’ diye, ben de şu yorumu yapıyordum  ‘Bırak seçtiğimiz adamı, kovduğum adam bile başkan olabiliyor’ ne diyeyim artık.

 

ERDOĞAN YILMAZ KİMDİR?

TÜMSİAD Kocaeli Şube Başkanı Erdoğan Yılmaz 1971 Trabzon doğumlu olup evli ve üç erkek çocuk babası.1974 yılında Trabzon’dan ailesi ile birlikte ilimize gelen Yılmaz, ilk, orta ve lise öğrenimini Kocaeli’de tamamladı. İzmit Ticaret Lisesi mezunu Erdoğan Yılmaz, yirmi yıl önce kurduğu Tetra Spor Park isimli firması ile açık alan spor aletleri ve çocuk oyun grupları üretmekte olup, yurt dışına ihracat ve yurt içinde de birçok bölgede bayilikleri bulunmakta. Firma Türkiye genelinde var olan 8 firmadan biri. Tümsiad Kocaeli Şubenin kuruluşundan itibaren birçok görevlerde bulunan Erdoğan Yılmaz başkan yardımcılığı görevini yürütürken ilk olarak şube başkanlığı görevine yönetim kurulu tarafından seçildi.

yonetim-014.jpg

 

 

#

26 Mar 2017 - 11:14 Kocaeli-

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.