“Yol Medeniyettir” diyen Başiskele Belediyesi’ne yol şikâyeti var!

Başiskele’den gazetemize mail gönderen bir bayan, mahallesindeki yolların bozuk olduğunu iletti. “Yol Medeniyettir” sloganı ile çalışan Başiskele Belediyesi’ni ve “Çalışınca oluyor.” sloganıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi’ni yol konusunda eleştirdi.

**

Dilerseniz ismi bende saklı bayanın şikayetini birlikte okuyalım; 

“Yol Medeniyettir” sloganıyla yola çıkan Başiskele Belediyesi, Damlar Mahallesine yapılan yatılı kız kuran kursu inşaatında Büyükşehir Belediyesi ile birlikte deli gibi çalıştı.

Belediyemiz, mahalleli olarak kullandığımız mevcut yollarımızı (tek aracın bile zor geçtiği ve bir türlü belediyenin yapması gereken yolları yapmamak adına sürekli bahane ürettiği yollarımızı) bu inşaat çalışmaları sırasında sürekli ağır vasıta kepçe dozer geçirerek tamamen yok ettiler.

Yol yol olmaktan çıktı, köstebek yuvası oldu.

Yol üzerindeki köprü yamalı bohça, yaya olarak geçerken dahi korkuyoruz.

İnşaatın işleri tamamlandığında yolu yapacaklarına dair söz verdiler.

Hala hiçbir çalışma yok.

Yolu yapmıyorlar, bari bozdukları yeri yamasınlar.

O da yok.

Lütfen artık sesimizi duyurun, bir de gazeteci gözüyle görün.

Bir sürü para harcanıp sonrasında üzerine toprak yığılan köprü, ölü yatırım olarak bırakılırken, bize yaşatılan zulmü bir de kendi gözlerinizle görün.

Bir de gelip bizi dinleyin.

Çünkü belediye veya Ak Parti yetkilileri sürekli inşaat için geldikleri halde insanlara yaşattığı eziyeti görmüyor, duymuyor.  

Umarın ilgilenirsiniz, şimdiden teşekkür ediyorum.”

**

Hanım efendinin yol şikayetini okudunuz.

Umarım gerek Başiskele Belediyesi, gerek Büyükşehir Belediyesi, Damlar Mahallesi’ndeki bu yol sorununu çözer.

 

Derince Yenikent’in cezası büyük mü?

Genç Parti eski İl başkanı Erkan Örs, bana bir mail gönderdi. Mailde Derince Yenikent Mahallesi ile ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu. Örs’ün değerlendirmesini birlikte okuyalım;

“Galaksi İş Merkezinden Eski ş merkezi arasındaki bölgede bulunan mazgallardan, balık ölüsü leşine benzer kokular geliyor. Çevreye yakın binalarda oturanların evlerin lavabolarından gelen pis kokular hastalıklara kucak açıyor. Çevrede işyeri sahibi olanlardan ziyade sabahları işe gidenler alış veriş için gelen giden insanlar artık bu kokuya dayanılmaz hale geldi. Çevre esnafının mazgalların üstüne kapattıkları karton ve buna benzer bez parçaları ile kokunun gelmemesi açısından bir önlem olarak saydıkları, fakat her ne yapılsa da geçici olan çözüm işe yaramıyor.

**

Seçim döneminde verilen vaatler ise unutulmuş olsa gerek, seçim zamanı Yenikent Mahallesine ait olan alt yapı maalesef artık kaldırmıyor. En kısa sürede bu alt yapının değişeceğini söyleyenler, şimdilerde ise ses soluk çıkmıyor. Çevre esnafı sesini çıkarmıyor, çıkaramıyor. Burada yaşayanlardan biri de mahalle muhtarı, o da maalesef konuyu dile getirse de gündeme alsa da yeterli olmuyor.

**

Burada en büyük vurdumduymazlık maalesef alt yapı konusunda sorumlu  (İSU) genel müdürlüğü, yani Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olduğuna göre, bu iletişimin sağlanması konusunda Derince Belediyesi’nin destek olması gerekli. Kısacası Derince Yenikent Mahallesi’nin alt yapı sorunu kamu görevi yapan belediyelerin umurunda değil. Alt yapısı çökmüş bir mahallenin yarın öbür gün logarları pis su giderleri tıkandığında bakalım ne cevap verilecek. Bu bir cezadır, cezanın adı seçim dönemlerinde oy potansiyeli çıkmayan yerlere verilen hizmet alamama cezası tüm Yenikent halkının ve kamuoyunun bilgisine.” Erkan Örs’ün açıklaması böyle. Yetkililer konuyla ilgili bir araştırma yapsalar iyi olur.

 

AKP’de BBB raporu açıklandı

AKP Genel Merkez yönetimi, Türkiye’nin “Başarılı Belediye Başkanları 6 Aylık Performans Raporunu” açıklandı. Buna göre belirtilen raporda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, üçüncü sırada yer alıyor. Rapora göre ilk 10 şu şekilde sıralandı; Kayseri, Gaziantep, Kocaeli, Konya, İstanbul, Samsun, Eskişehir, Ankara, Denizli, Şanlıurfa

 

Ünal kan verdi

Türk Kızılay’ı ve Kandıra Belediyesi işbirliğiyle kan bağış kampanyası başlatıldı. Kandıra Belediyesi’nin önünde kan bağışı çadırı kuruldu. Başkan Ünal Köken, “Kan bağışına kanaat önderlerimizin ve vatandaşlarımızın ilgi göstermesi ve bağışta bulunması çok önemli” diyerek kan bağışında bulundu.

 

Ergün Demir’den tarihsel arıştırma

Bundan yaklaşık 900 yıl önce Diyarbakır’da Artuklu Sarayı’nda yaşamış El Cezeri isimli bir bilim insanının hayatını araştıran, onun yaptığı, dönemin enerjileriyle çalışan robotları inceleyen gazeteci Ergün Demir, eserini “El Cezeri’nin 850 yıllık robotları” ismiyle kendi blogunda yayınladı.

 

Kayı’nın Deli Demir’i İzmitli Mehmet Çevik

TRT1 ekranlarında çok yakında izleyicileriyle buluşacak olan Diriliş-Ertuğrul dizisinin güçlü oyuncu kadrosunda, daha önce Menekşe ile Halil, Hanımın Çiftliği ve İffet gibi başarılı projelerde yer almış olan usta oyuncu Mehmet Çevik de yer alıyor.  İddialı oyuncu kadrosuyla dikkat çeken dizide Mehmet Çevik, Kayı obasının demirci ustası olan “Deli Demir” karakterini canlandırıyor. Yapımını Tekden Film’in, yapımcılığını ve proje tasarımını Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ ve Atilla Engin’in yazdığı ve Metin Günay’ın yönetmenliğini yaptığı Diriliş-Ertuğrul dizisi, 13. yüzyılda Ertuğrul Bey ve Alp’lerinin Tapınak Şövalyeleri ve vahşi Moğollar’a karşı olan mücadelelerini ve adım adım Osmanlı Beyliği’ni kurma sürecini anlatıyor.

 

Toltar’dan hasta ziyareti

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Başkan Yardımcısı Muhiyettin Gültekin ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Abdullah Şanlı ile birlikte Anadolu Sağlık Merkezi’nde, SP Dilovası İlçe Başkanı Ercan Oğuz’un eşi Naime Oğuz’a ve tedavi altındaki Hacı Salih Karakaya’ya geçmiş olsun dileklerin de bulundu.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler