Yöresel yemek yarışması ilçe elemeleri sona erdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Yemekte Şehrin Bilgeleri’ yöresel yemek yarışmasınd...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Yemekte Şehrin Bilgeleri’ yöresel yemek yarışmasında Gebze, Çayırova, Dilovası ve Darıca ilçe elemeleri Ahmet Penbegüllü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan 145 katılımcının yöresel lezzetleri seçici kurul tarafından yemeğin yöreselliği, lezzeti, aroması ve sunumu dikkate alınarak değerlendirildi. 12 ilçeden katılımcının katıldığı yöresel yemek yarışmasına il genelinden bin 9 kişi başvuru yaptı. İlçe elemelerinden finale kalmaya hak kazananlar belirlenerek önümüzdeki günlerde katılımcılara duyurulacak.

 

YEMEKLER KİTAPTA YER ALACAK

Çeşit çeşit yöresel yemekler bir görsel şölenle sergilendi ve sunuldu. Yöresel yemekler hem lezzetleri hem doğallıklarıyla göz doldurdu. Yüzlerce yıldır Kocaeli genelinde yapılagelen ve gerek sunumu ve gerekse yapımıyla ayrı ayrı hikayeleri olan yemekler, tatlılar ve hamur işi çeşitleri kayıt altına alınarak kitaplaştırılacak. Yarışmanın her kategorideki birincisine 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL, En Yeni Yöresel Tat Kategorisi birincisine 1.500 TL olmak üzere toplam 49 bin 500 TL para ödülü verilecek.

#

27 Mar 2017 - 04:00 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.