Yuh artık! Kerpe sahilinde bile sınıf ayrımı yapılıyor…

Sosyete lokumu…

Sosyete düğünü…

Sosyete pazarı…

Sosyete sanatçılar…

Sosyete mantısı…

Sosyete kızı…

Sosyeteyle ilgili bu tabirleri daha önce duymuş ve görmüştük…

Şimdi de Sosyete Plajı diye bir şey çıktı…

Nerede mi?

Kandıra Kefken sahilinde…

**

Haber, Kandıra’nın Sesi’nden…

Bilindiği gibi Kandıra Kerpe Sahilleri, tatilcilerin en çok rağbet gösterdiği plajlardan biri. Kocaeli Büyükşehir ve Kandıra Belediyesi, Kandıra sahillerine ciddi anlamda özen gösteriyor.

Gece gündüz tatilcilerin huzurlu bir tatil geçirmesi için çaba gösteriyorlar…

Bunun ne kadar yeterli olduğu tartışılır…

**

Kerpe’nin A plajında halkın şemsiye ve şezlong ihtiyacı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanıyor.

Şemsiye 5 TL, şezlong 5 TL olmak üzere toplam da 10 TL karşılığında hizmet veriliyor. Tatilciler bu hizmetten memnun…

**  

ÖZEL SOSYETE PLAJI
Bir de Kerpe’nin B plajı var…

Bu plaj, özel şahıslar tarafından işletiliyor.

Bu plajla ilgili her gün şikayetler var… .

İddialara göre plajı çalıştıran şahıslardan biri kendi şemsiye ve şezlonglarının bulunduğu bölüme çam ağacı dikerek, plajı adeta ayırmış.

Üzerine de Sosyete Özel Plajı yazmış.

Şemsiyeleri 15 TL, şezlongları da 15 TL olmak üzere toplam 30 TL karşılığında kiraladığı iddia ediliyor…

**

İNSALAR SINIFLANDIRILIYOR MU?
Kerpe plajında tatilciler kişilerin sınıflandırıldığını, özel sosyete plajı adı altında hizmet veren şahsın, çok afakî bir rakam aldığını bu şekilde zengin-fakir ayrımı yapıldığı şeklinde şikâyetler her geçen gün artıyormuş…

Tatile giden vatandaşlar da B plajındaki, yani Sosyete Plajındaki bu uygulamalardan hayli şikayetçi imiş…

Tatilciler, Sosyete Plajı denilerek insan ayrımı yapılmasına tepkili…

**

Türkiye’de sınıf ayrımının olmadığı söyleniyor…

Külliyen yalan…

Hayatın her alanında sınıf farklılığı var…

Askerlikte bile sınıf ayrımı var.

Zengin parasını veriyor, askerliğini paralı yapıyor…

Parası olmayan askerlik yapıyor.

Türkiye’nin gelişmesi için, Türkiye’nin AB’ye girebilmesi için öncelikle bu sınıf ayrımını ortadan kaldırmalı. Düşünün, Kerpe’ye gittiniz, “Sosyete Plajı” tabelasını gördünüz, insanın morali bozulmaz mı?

Bozulur dediğinizi duyar gibiyim…

Bence yetkililer de o tabelayı oradan kaldırmalı ve sınıf ayrımı yapmadan herkes o plajdan faydalanmalı diye düşünüyorum…

 

MHP’nin kırmızı çizgileri belli!

7 Haziran seçimlerinden sonra koalisyon belirsizliği sürüyor. AKP ve CHP görüşüyor… Ne olacağı belli değil. AKP, muhtemelen CHP ile koalisyon olmazsa, MHP ile görüşecek. MHP Kandıra İlçe Başkanı Türkan Özcan, MHP’nin koalisyonda yer alıp almayacağına ilişkin, “Bizim kırmızı çizgilerimiz belli. Kabul edilirse sıkıntı yok” diyor. Terör hortladı. Sanki birileri AKP ile MHP koalisyon kursun diye düğmeye bastı...

 

 

MHP'li Kahyaoğlu'ndan HDP'yi kızdıracak paylaşım

7 Haziran seçimlerinde MHP’den milletvekili aday adayı olan fakat ilk 11’de yer bulamayan Zekai Kahyaoğlu sosyal medya üzerinden çok ilginç bir paylaşımda bulundu. Yapmış olduğu paylaşımda HDP parti binasının fotoğrafını koyan Kahyaoğlu fotoğraf için yaptığı yorumda, "bu parti derhal kapatılmalı ve yerine umumi hela yapılmalı diye açıklama da bulundu. Fotoğraf altına yapılan yorumlarda genellikle destek mesajları yapılırken bir mesaj dikkat çekti. Fotoğrafa yapılan yorumda, "kapatsan ne olacak, yerine mağduru oynayan yenisi gelecek" mesajı dikkat çekti.

 

Türkiye'nin en serin 10 noktası

Bir haftadır mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklarla kavruluyoruz. Rüzgâr bile fön gibi esiyor. Ama her yer aynı değil. Ülkemizin bazı özel noktaları var ki, oralarda şu anda bile gece yorganla yatılıyor.

 

TÜRKİYE’NİN EN SERİN YERLERİ:

Palandöken / Erzurum

Zigana / Gümüşhane

Uludağ / Bursa

Ilgaz / Kastamonu

Kartalkaya / Bolu

Ayder / Rize 

Saklıkent / Antalya

Kaz dağları / Balıkesir ve Çanakkale

Kaş Yaylası / Mersin

Bördübet / Muğla

 

MHP’li Köse kız istedi

MHP’nin eski milletvekili Kemal Köse, şimdiye kadar birçok izdivaçta şahitlik yaptı. Birçok ailenin kurulmasına emek vermiş, kız istemiştir. Köse ilk defa kendi evladı için kız istedi. Eski vekil Köse, önceki akşam oğlu İsmail Köse için Turan ailesinin misafiri olmuş ve kızları Gülcan Turan’ı oğlu İsmail Köse’ye Allah’ın emri peygamberin kavliyle istemiş. Çok heyecanlı bir o kadar da duygulu anların yaşandığı akşamda Kemal Köse, oğlu İsmail Köse ve gelini Gülcan Turan’ın söz yüzüklerini taktı. Her iki evladına da bir ömür boyu mutluluklar diledi. Biz de her iki genci kutluyoruz.

 

 

Yaşanan olayların nedeni Erdoğan mı?

Bakan Fikri Işık, yaşanan olayları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlayan zihniyete sert tepki gösterdi. Bu kişileri “Kandil’in Gönüllü avukatları” olarak niteleyen Işık, sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı; Çözüm sürecini çözümleyemeyenler ne hazindir ki Tayyip Erdoğan, düşmanlığından dolayı Kandil'in gönüllü avukatlığına soyundular. Öcalan'ı bile yok sayan kandilin sabote ettiği Çözüm Süreci'nin durdurulmasının faturasını Cumhurbaşkanımıza kesmeye çalışıyorlar. Kandil gönüllülerinin Cumhurbaşkanımıza yönelik bu insafsız kampanyası elbette sebepsiz değil ”dedi. Işık böyle söylüyor ama, Erdoğan şu başkanlık sevdasından vazgeçmediği müddetçe, bu tür söylemlere maruz kalmaya devam eder.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler