Yüksek lisans öğrencilerine İlk bildirilerini sunma fırsatı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin dördüncüsünü gerçekleştirdiği Kocaeli Uluslararası Çoban Mustafa Paşa Tarihi Sempozyumu akademik kariyerlerinin ilk...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin dördüncüsünü gerçekleştirdiği Kocaeli Uluslararası Çoban Mustafa Paşa Tarihi Sempozyumu akademik kariyerlerinin ilk basamağında olan gençlere de önemli bir fırsat sundu.  Birçok yüksek lisans öğrencisi, ilk bildirilerini uluslararası akademik değer taşıyan sempozyumda yayınlama tecrübesi edindi.

 

ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Kocaeli tarih sempozyumları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı ve uluslararası ölçekte değerlendirilen önemli bir akademik ve sosyo-kültürel proje. Çalışmanın önemi, işlevselliğiyle gözler önüne seriliyor. Her yıl giderek artan başvuru ve katılımın olduğu sempozyumun dikkat çeken önemli faydalarından biri de yüksek lisans öğrencileri için önemli bir fırsat niteliğinde olması. Bu yıl tarihimizin önemli dimağlarından Kocaeli’nde iz bırakanlardan biri olan Çoban Mustafa Paşa’yı sempozyum başlığına taşıyan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, akademik kariyer hedefinde olan gençlerin önüne de önemli bir fırsat sundu.

 

MALKAÇOĞLU’NDA 20. OTURUM

Kocaeli Çoban Mustafa Paşa Tarihi Sempozyumu’na bildiri sunmak üzere başvuran yüksek lisans öğrencileri, farklı konularda araştırmalarını kendileri gibi öğrenci olan arkadaşlarıyla paylaştı. Malkaçoğlu Salonu’nda Doç. Dr. İbrahim Şahin’in başkanlığında yapılan 20. oturumda Kocaeli Üniversitesi’nden Yasemin Aktaş, Sinan Vardar ve Ekrem Mücahit Sarı Kocaeli’yi konu alan bildirilerini paylaştı. Aktaş “19. Yüzyılın Ortalarında İzmit’te Kadınların Sosyo-Ekonomik Durumuna Dair İzler”konulu sunumunu gerçekleştirirken Vardar “İzmit Saat Kulesi’nin Modernizm ve Kent Mekanı Üzerine Düşündürdükleri”, Sarı ise “Rıfat Yüce’nin 1940 ve 1950’lerdeki Kocaeli ve Çevresinde Yaptığı Geziler” konularında araştırmalarını ortaya koydu.

 

İTALYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN DE KATILIM

Kocaeli Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Burçin Sağlam “Kocaeli Üniversitesi’nin Tarihsel Süreçteki Basılı Yayınları” konulu bildirisini paylaşırken İtalya’nın Di Padova Üniversitesi’nden Serap Mumcu da “Venedik Balyos Raporlarına Göre İzmit Körfezi’nden Osmanlı Tesanesine Kereste Temini” konusunda bulgularını anlattı. Sempozyum sonunda genç akademisyenler kendileri gibi akademik kariyer hedefinde olan genç arkadaşlarının sorularını cevapladı. 

#

25 Mar 2017 - 16:52 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.