Yurtdışı oyları sonraki seçime

YSK, oy kullanmalarının ancak bir sonraki seçimde mümkün olabileceğini söyledi.Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em, yurtdışında yaşayan vatandaşl...

YSK, oy kullanmalarının ancak bir sonraki seçimde mümkün olabileceğini söyledi.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em, yurtdışında yaşayan vatandaşların konsolosluklarda ve büyükelçiliklerde oy kullanmalarının ancak bir sonraki seçimde mümkün olabileceğini söyledi. Em, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bizi sabote mi ediyorsunuz” eleştirisine de “Almanya’nın verdiği karar olumlu. Ancak altyapı çalışmalarımız devam ediyor” yanıtını verdi.

YSK Başkanı Ali Em, gazetecilerin, yurtdışında yaşayan vatandaşların büyükelçiliklerde ve konsolosluklarda kurulacak sandıklarda oy kullanmasına yönelik sorularını yanıtladı. Em, 26 Şubat tarihinde yurtdışında yaşayan vatandaşların gümrükte oy vermeleri gerektiği sonucuna vardıklarını kaydederek “Sandıkta ve elektronik ortamda oy vermeyle ilgili altyapı çalışmalarını başlattık. Seç-sis sisteminde yurtdışında sandık kurularak alanlardan bilgisayar ortamına irtibatın sağlanabilmesi ve mükerrer oy kullanımını önlemek bakımından altyapı çalışmaları gerekiyor, biz de bunu başlattık” dedi.

Meclis’in seçim kararını açıklamasının ardından milletvekili seçim sürecinin kısaldığını anımsatan Em, seçim takviminin bir an önce düzenlenmesi gerektiğini ve bu takvimi yapabilmek için bir an önce bu kararı almaları gerektiğini ifade etti. Yurt dışında yaşayan vatandaşların Haziran seçimlerinde ancak gümrüklerde oy kullanabileceklerini belirten Em, bir sonraki seçimde büyükelçilik ve konsolosluklarda oy kullanılabilmesi için gerekli olan teknik altyapı çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Em, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türk vatandaşlarının bulundukları yerde oy kullanabilecekleri yönündeki açıklamasını şöyle değerlendirdi:

“Almanya’nın buna izin vermesi sevindirici. Almanya’da 1.3 milyonun üzerinde seçmenimiz var. Onların bulundukları mahalde oy kullanmalarına Almanya Hükümeti’nin izin vermesi son derece olumlu. Biz de altyapıyı kurmaya çalışıyoruz. Sadece Almanya’da değil, Fransa’da, Hollanda’da ve Belçika’da da çok sayıda seçmenimiz var. Seçimin genelliği prensibi o ülkelerde de gereken altyapı çalışmalarına hazırlanıyoruz” dedi.

Em, bir gazetecinin, gümrük kapılarındaki oy kullanımının bu seçimlerde büyükelçilikler ve konsolosluklarda da yapılması konusunda Hükümet’ten bir talep gelip gelmediği sorusuna “Böyle bir talep yok, kararımız kesindir” yanıtını verdi.

#

03 Mar 2011 - 11:49 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.