Yürüyüş Yolu'nda sanat var!

İzmit'te bulunan Tevfik Seno Arda Anadolu Lisesi öğrencileri, Pablo Picasso’dan, Salvador Dali’ye, Auguste Rodin’den Le Corbusier’e dünya sanatına yön...

İzmit'te bulunan Tevfik Seno Arda Anadolu Lisesi öğrencileri, Pablo Picasso’dan, Salvador Dali’ye, Auguste Rodin’den Le Corbusier’e dünya sanatına yön veren sanatçıların eserlerinden oluşan 70 eseri, kent merkezinin en işlek caddesi olan Yürüyüş Yolu’nda sergiliyor. 45 lise öğrencinin hazırladığı eserler, yine öğrencilerin canlı olarak seslendirdiği şarkılarla vatandaşlara sergileniyor. 

 

"Çocukların kendilerini ifade etmelerini seviyorum"

Düzenli olarak bu tarz etkinlikleri düzenlediklerini belirten Resim öğretmeni Ayşe Gedikli, “Her yıl düzenli olarak bu mekanda sergimizi açıyoruz. Sergimiz tamamen öğrencilerimizin çalışmalarından ibarettir. 1 yıl boyunca çocukların çeşitli konularda yaptığı çalışmalar oluşmaktadır. Sergimiz daha çok; temel tasarım, kara kalem ve tuval üzerinden oluşuyor. Burada yaklaşık 70 eserimiz var. Öğrencilerimiz 45 kişi olarak bu sergiye destek veriyor. Çocukların kendilerini ifade etmelerini seviyorum. Bu da güzel sanatlarla birlikte oluyor. Özellikle bunu Gençlik Haftasında yapıyoruz. Mekanımızı da şehir merkezinde seçmemizin amacı da sanatı halkımızın ayağına getirmektir. Çünkü AVM’lerde açılan sergilere vatandaşlarımız uzaklık açısından ulaşamıyor. Ama merkezi yerlerde olduğu zaman halkta iştirak ediyor. Sergimiz eğlenceli geçiyor. Müzik gösterilerimizde var” dedi.

 

“İnsanlar resim yapmaya başlasınlar”

İleride kendini geliştirerek ressam olmak istediğini belirten öğrenci İlayda Aydoğdu da, “İlk başladığım resimlerle şu anda yaptığım resimler arasından fark var. Son resimlerimde imgesel almaya çalıştım. İnsanlar resim yapmaya başlasınlar. Bir resmi bitirmeden onunla ilgili yorum yapamazsınız zaten. İleri de kendimi geliştirerek ressam olmak istiyorum” diye konuştu.

20170518aw071821_01.jpg

“Sergide birçok eserim var”

Resim sergisine ilginin çok iyi olduğunu belirten bir diğer öğrenci Selinay Yıldar ise, “Sergide birkaç tane resmim var. En sevdiğim eser bu. Bu resim sadece patates yiyen aileyi anlatıyor. Resimde anlatılmak istenen ise yoksul aile kavramını ele alıyor. Resim yapmaya 4. Sınıfta başladım. Ama tuval üzerine çalışmalarımı bu sene başladım. Bu ilk çalışmalarım. İleride bunu hobi olarak yapmak istiyorum” şeklinde konuştu.

 

“Gençlerimizin böyle yetenekleri varsa değerlendirsinler”

Resim sergisini gezen üniversite öğrencisi Tunahan Yıldırım, “Arkadaşlarımızın bu kadar yetenekli olmaları beni şaşırttı. Özellikle en baştaki resim çok hoşuma gitti. Serginin ortamıda çok güzel. Gençlerimizde böyle bir yetenek varsa değerlendirsinler” açıklamasını yaptı.

20170518aw071821_06.jpg

20170518aw071821_04.jpg

20170518aw071821_05.jpg

20170518aw071821_02.jpg

#

18 May 2017 - 12:46 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

EROL DEMİRBEK - BENCE, GÖREVİNİ TAM OLARAK YAPMIŞ RESİM ÖĞRETMENİ VE ONUN EMEKLERİNİ YETENEKLERİ İLE BOŞA ÇIKARMAMIŞ GENÇ RESSAMLAR KUTLARIM

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 12:46
01

EROL DEMİRBEK - BRAVO GENÇLER VE BRAVO RESİM ÖĞRETMENLERİNE

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 12:46