Yuvam Akarca halkı Büyükşehir’e tepkili!

Daha önce kapalı pazar yeri meselesi nedeniyle İzmit Belediyesi ile karşı karşıya gelen Alikahya Cumhuriyet Mahallesi Yuvam Akarca Konutları 12’nci b...

Daha önce kapalı pazar yeri meselesi nedeniyle İzmit Belediyesi ile karşı karşıya gelen Alikahya Cumhuriyet Mahallesi Yuvam Akarca Konutları 12’nci bölge sakinleri şimdi de Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya geldi. Büyükşehir Belediyesi tarafından burada bulunan çocuk parkına öğrenci yurdu yapılması yönünde meclisten karar çıkması üzerine mahalle sakinleri tepkilerini dile getirdi. Bu kapsamda mahalle sakinleri dün bir araya gelerek çocukların ve burada yaşayan vatandaşların oksijen alamayacaklarını dile getirdi.

 

KARARI BOYKOT ETTİLER

Yaklaşık 2 yıl önce Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 12’nci Bölge Çocuk Parkı’nın yine Büyükşehir Belediyesi’nden geçtiğimiz Mayıs ayında çıkan meclis kararı ile yıkılarak yerine 3 katlı öğrenci yurdu yapılacağını öğrenen Alikahya Cumhuriyet Mahallesi sakinleri ve Yuvam Akarca Toplu Yapı Yönetimi kararı boykot için basın açıklaması düzenledi. Vatandaşlar çocuklarını da alarak 12’nci Bölge Parkı’nda yapılan açıklamaya katıldı.

 

“BİRAZ DA OLSA OKSİJEN ALIYORDUK”

Açıklamayı grup adına Yuvam Akarca 12’nci Bölge Başkanı Gökhan Öz yaptı. Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara verilen söz sonrasında çocuk parkının yapıldığına dikkati çeken Öz, “Büyükşehir Belediyesi çocuklara verdiği söz doğrultusunda burada bulunan bu parkı ağaçlandırma çalışması ile çocuk parkı haline getirmiş ve mahalle sakinlerimizin biraz da olsa oksijen almasını sağlamıştır” dedi.

 

“BU PARKI BİZDEN GERİ ALMAK İSTİYORLAR”

Sözlerini sürdüren Gökhan Öz, “Belediye bu park ile bizlere en iyi şekilde hizmet vermiştir. Şimdi ise yapılacak olan yurt ile bu parkı bizden geri almak istemektedir. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm yetkilileri sağ duyuya davet ederken konu ile ilgili mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyoruz” açıklamasında bulundu. Serkan BORLAK

#

22 Kas 2015 - 14:59 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Vatandaş - Konumu açısındanda çok yanlış bir karar olacaktır.Sayın başkanlardan, çocuk parkının kaldırılarak yerine yurt yapılması kararının iptal edilerek çocukları ve ailelerini sevindirecek açıklamayı yapacaklarına inanıyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Kasım 14:59
01

Yuvam sakini - Ben farklı bir açıdan bakmak istiyorum, yapılacak olan yurt otoyola çok yakın, gürültü kirliliği ve sağlık açısından olumsuz bir karar, orada kalacak öğrenciler gürültüden ne uyuya bilir nede ders çalışabilirler. ayrıca yapılacak olan alan çok küçük hiçbir sosyal alan ve ortama müsait değil, bu kararı alan yetkililerin gelip yeri görüp ona göre karar almaları gerekiyor Saygılarımla.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Kasım 14:59