Zengin bazı futbolculara şöhretleri bol geliyor

Son zamanlarda halkın desteği ile büyük paralar kazanan futbolcularımız gündemde kalabilmek uğruna her türlü rezaletleri yaşıyor ve yaşatıyorlar. Kelimenin en hafif şekli ile kendilerini yok ediyorlar. Adeta akrep gibi kendilerini sokup, bitiriyorlar.

Rıdvan Dilmen; çıkıp diyor ki İzmir Marşı söylenmesin. İzmir Marşı bir devrin özelliğini, başarısını simgeleyen toplumumuzun ortak değeridir.

İzmir Marşını başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere her siyasinin sahiplendikleri ve söyledikleri marştır. Sırf İzmir değil bütün yurtta zevkle, gururla söylenir.

Bunu siyasi mesaj olarak kabul etmek en hafif değimi ile ukalalıktır. Bu siyasi mesaj ise Referandumda “evet” ve “hayır” diyen bütün sanat adamlarına ne denilebilir ki?

Atatürk  “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” demiş. Zekâsını toplumu bilgilendirmeleri,  birleştirip, kaynaştırmaları, sağduyulu mesajlar vermeleri için kullanmaları beklenirken; toplumda çatışma ve değerlerini yok etmeye çalışan sivri dilli, akılsız, tahrik edici söylemler öncelikle kendi kendilerini yok ettiklerini görmeyecek kadar kör olmaları bile insanı üzüyor, utandırıyor. Çok ayıp ve çok yazık!

 

FUTBOLCU ARDA TURAN

Hem de Milli Takımın kaptanı olan Arda Turan uçakta gazeteci Bilal Meşe’ye ağır küfürler edip, boğazını sıkarak fiziki saldırıda bulunuyor. Gerekçe 2016 yılında yazdığı eleştirili bir yazı nedeni ile ağza alınmayacak ağır hakaretler. Haksız eleştiri varsa bunun yolu mahkemelerdir.

Gazetecinin işi eleştirmektir. Bunu hazmedemeyen Arda Turan ilkel bir düşünce ile saldırıyor. Nihayet geç te olsa hak ettiği ceza verildi. Ama o anda mutlaka uçaktan indirip orada yalnız başına bırakılması en doğru yol olacaktı. Kazandığı paralar, sahip oldukları şöhreti hazmedemeyecek, taşıyamayacak derecede basitleşmede neyin nesi oluyor? Anlamak mümkün değildir.

Arda Turan’a kimsenin yapamayacağı kötülüğü kendisi yaptı. Dünyanın en zengini olsan veya dünyanın gol kralı olsan ne olur? İşte gerçek yapısını, kişiliğini ortaya koydu.

Arda Turan en ufak bir pişmanlık bile duymuyor. Savunma amaçlı değil, bilgilendirme amaçlı konuşuyorum diyor. Sporcularımız toplumun kalbine zor giriyorlar. Ama bir olumsuzlukları ile kalplerden, gönüllerden ve dillerden bir anda bitiyorlar.

Sen de bittin Arda Turan.

 

OKULLARDA KARNE GÜNÜ

Geleceğimiz olan çocuklarımız bugün karnelerini alıp, uzun bir tatile giriyorlar. Karne alan öğrenciler bir yıllık çalışmalarını başarı ile taçlandırmışlarsa sevinçli ve mutlular. Tabi ebeveynlerde aynı mutluluk içinde olurlar.

Kendilerini başarısız hissedenlerin hem kendileri, hem de anne ve babaları kendilerini üzüntülü hissederler.

Ekonomik durumu iyi olanlar yurt içi veya yurt dışında yapacakları tatil programına kilitlenirler. Bazıları da hatta ekseriyeti diyebiliriz ailelerine katkı sağlamak amacı ile çalışma mecburiyetindeler. İmkânları iyi olanlar tatili dört gözle beklerler. Ama çalışma mecburiyetinde olanlar için tatil pek özlenen bir durum değildir.

Öğrencilerimize emekli bir öğretmen olarak tavsiyem mutlaka kitap okumalarıdır. İnsanı dinlendiren, dinçlendiren en iyi yol kitap okumalarıdır. Anne, babalarda naçizane önerim başarısız öğrencileri hırpalamamalarıdır. Onlara psikolojik destek vermeleri gerekir. Bütün sorumlulukları öğrencilere yüklemek ve buna göre değerlendirmek insafla bağdaşmaz.

Bütün çocuklarımıza iyi tatil dönemi geçirmelerini temenni ederek başarılar diliyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bilal Dündar - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler