Zengin kültürüyle Gaziantep, Kocaeli’nin ayağına geldi

Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu tarafından 06-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Gaziantep Tanıtım Günleri’nin açılışı dün Uluslarara...

Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu tarafından 06-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Gaziantep Tanıtım Günleri’nin açılışı dün Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Gaziantep kültürünü tanıtmak ve öne çıkarmak üzere düzenlenen etkinliğe Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve Vali Hüseyin Aksoy ile kent protokolü geniş katılım gösterdi. Açılışa ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.

 

YOĞUN KATILIM

Açılış programına katılan diğer isimler arasında, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, AKP İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Gölcük Kaymakamı Mehmet Ellibeş, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Özaygut, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, AKP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş ve çeşitli Gaziantepli dernekleri ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

 

GAZİANTEP VE KOCAELİ BENZER ŞEHİR

Bakanlık dönemi de dahil Başbakan Fikri Işık’ın Gaziantep halkında çok özel bir yeri olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gaziantep, Akdeniz ve Mezopotamya arasında gazi bir şehirdir. Bu şehrin en önemli özelliklerinden bir tanesi üreten insanların yaşadığı bir şehir olmasıdır. Bu yönüyle Kocaeli ile örtüşen bir yanı da vardır. Ülkenin en önemli iki üretim merkezinin bir arada olmasını ortaklıklarımızı çoğaltmak adına çok önemli görüyorum” diye konuştu.

 

GAZİANTEP BİZİM BİZ DE GAZİANTEP’İN

Ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasında, “Gaziantep bizim, biz de Gaziantep’in. Gaziantep, üretken, çalışkan, güzel yürekli insanların şehri. Bu güzel günlerde bütün hemşehrilerimiz Gaziantep’e gidemeseler de işte Gaziantep burada. Gazianep’in bütün güzellikleri burada. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

KÜLTÜREL DEĞERLERİ GÖREBİLİYORUZ

Karaosmanoğlu’nun ardından konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Gaziantep’in  ülkemizin önemli bir şehri. Üretim şehri şehri tıpkı Kocaeli gibi sanayi alanında çok önemli bir yeri olan şehirlerden biri. Var olan değerlerini tanıtmak paylaşmak adına bu tür organizasyonlar çok önemli. Gaziantep kültürü dünyadaki yerini de almaya başladı. Değer kazanmaya da devam ediyor. Bu etkinliklerle Gaziantep’in kültürel değerlerini görmek imkanı bulacağız” diye konuştu.

KOCAELİ’DE KÜLTÜRLER BULUŞUYOR

Son olarak kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ise, “Türkiye’nin her şehri ayrı güzel. Türkiye’nin her bir nefesi inanın, o kadar güzel. Zaten bizi birlikte Türkiye yapan da bu güzellik. Türkiye’nin her şehrinden insanımız Kocaeli’nde huzurlu bir şekilde yaşıyor. Kocaeli bu açıdan ortak bir zemin.  Türkiye’deki bütün yerel kültürlerinin buluştuğu şehirlerimizden bir tanesi. Bu özellikteki şehirlerimizden bir tanesi de Gaziantep” dedi.

 

GAZİANTEP YEMESİNİ BİLİR

Gaziantep insanının çalışkan olduğunu ifade eden Başbakan Işık, “Ama sadece kendisi çalışmaz, yanındakini de çalıştırır, memlekete istihdam kazandırır. İstiklal üsrecindeki o mücadelesiyle Gazi olarak adlandırılmıştır. Çalışkan insanların şehridir Gaziantep. Gaziantep çalışırken yemesini de bilir. Neyi yiyeceğini iyi bilir. Ama sadece kendi yemez, yedirmeyi de iyi bilir. Kocaeli’de yaşayan değerli hemşehrilerimiz Gaziantep’in tanıtımı için çok güzel stantlar açmışlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Selin BECER

alisveris-002.jpg

asci.jpg

bank-001.jpg

gezdiler-002.jpg

kurdele-007.jpg

oyun-011.jpg

selam-001.jpg

toplu-144.jpg

20171006aw190836_07.jpg

20171006aw190836_08.jpg

#

07 Eki 2017 - 09:03 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

ESNAF - marketlerde pastanelerde olan urunler ben hiç fark gormedim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Ekim 09:03