Zeytinoğlu: Seferberlik işsizliği düşürecek

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ülke genelindeki işsizlik verilerini açıkladı. Duyurulan TÜİK verilerine göre 2016 yılı işsizlik verileri yüzde 10,9...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ülke genelindeki işsizlik verilerini açıkladı. Duyurulan TÜİK verilerine göre 2016 yılı işsizlik verileri yüzde 10,9 olarak gerçekleşti. Açıklanan verileri değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, işsizliğin yükselişte görünmesine rağmen hükümetin uygulamaya aldığı istihdam seferberliğinin kısa sürede sonuç vereceğine inandığını söyledi.

 

“İŞSİZLİK TEK HANEYE DÜŞER”

Ocak ve şubat aylarındaki verilerde işsizlik oranında gerilemenin yaşanacağını öngördüklerini kaydeden Başkan Zeytinoğlu, “Hükümetimizin aldığı tedbirler 2017 yılı şubat ayından itibaren uygulamaya girdi. Alınan bu tedbirler yılın sonuna kadar mutlaka etkili olacaktır. 2016 yılında iki haneli rakama çıkan işsizlik oranı, 2017 yılında kısa zamanda etkisini gösterecektir” dedi.

 

TR 42’DE İSTİHDAM GERİLEDİ

Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Bolu’nun yer aldığı TR 42 Bölgesi’nin istihdam verilerini de değerlendiren Zeytinoğlu, şöyle konuştu: “Bölgemizde toplam istihdam geçen seneye göre 1,9 puan azalarak yüzde 47,9 olduğunu görüyoruz. Bu bölgede toplam istihdam, 1 milyon 342 bin kişiden, 1 milyon 303 bin kişiye düştü. 2016’da sanayi istihdamı aynı seviyede kaldı. Tarım sektöründe yüzde 24 gerileme ve hizmetler sektöründe ise yüzde 3 artış oldu. İstihdam seferberliği sonuçlarının ortaya çıkması ile beraber bu bölgede de özellikle sanayi sektöründe istihdam artışının gerçekleşmesini bekliyoruz.”

#

24 Mar 2017 - 14:01 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.