Zihinsel engelli üvey ablasını pazarladı

Kartepe’de yetiştirme yurdunda kalan ve İstanbul’da yaşayan dayısına izinli olarak giden zihinsel engelli 20 yaşındaki abla N.M., üvey kardeşi S.M. (1...

Kartepe’de yetiştirme yurdunda kalan ve İstanbul’da yaşayan dayısına izinli olarak giden zihinsel engelli 20 yaşındaki abla N.M., üvey kardeşi S.M. (19) tarafından dayısının evinden kaçırılarak para karşılığı fuhuşa sürüklendi. Olayla ilgili olarak S.M. gözaltına alındı.

Kartepe Suadiye Cemal Doğan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yaşamını sürdüren zihinsel engelli N.M. (20) iddialara göre üvey kardeşi S.M. (19) tarafından para karşılığı fuhuşa sürüklendi. Alınan bilgilere göre annesi N.M. ile baba K.M. yıllar önce boşanan N.M.’nin annesi ikinci bir evlilik yaptı. İkinci evlilikten de 4 üvey kardeşi olan N.M. kardeşleri ile birlikte yaşarken annesi 2006’da geçirdiği trafik kazası sonucu vefat etti. Zihinsel Engelli N.M. yaşları küçük olan üvey kardeşlerle birlikte Kartepe Suadiye Cemal Doğan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşamaya devam etti.

[b]Dayısının evinden kaçırdı
Yaşları 18’i aşan kardeşler bakım merkezinden çıkarken zihinsel engelli olan ve gidecek kimsesi olmayan N.M. yurtta kalmaya devam etti. N.M.’nin İstanbul’da yaşayan dayısı H.Ü. yaklaşık 40 gün önce yeğenini kaldığı bakım merkezinden 3 günlüğüne alarak İstanbul’daki ikametine getirdi. N.M.’nin Kartepe’de ikamet eden kız kardeşi S.M. iddialara göre dayısı H.Ü’nün evine gelerek habersizce N.M.’yi alarak oradan uzaklaştı. S.M., iddialara göre gittiği yerlere zihinsel engelli ablası N.M.’yi de getirerek para karşılığı fuhuş yapmaya zorladı. Zihinsel engelli olduğu için ne yaptığının farkında olmayan N.M. 6 kişiyle para karşılığı ilişkiye girdi.

[b]7 kişi gözaltına alındı
Yeğeninin ortadan kaybolmasının hemen ardından dayısı H.Ü, N.M.’yi kayıp olarak polise bildirdi. Polis ekipleri N.M.’yi her yerde ararken S.M. ablasını yaklaşık 40 gün sonra yeniden Kartepe’de kaldığı bakım merkezine bıraktı. N.M.’nin yurda döndüğünü polise bildiren yetkililer ve polis ekiplerinin yaptığı soruşturmada N.M.’nin kardeşi S.M. tarafından fuhuşa sürüklendiği belirlendi. Bunun üzerine polis ekipleri Kartepe’de bir şahısn evinde yaşayan S.M.’yi ve N.M. ile birlikte oldukları öğrenilen 6 kişiyi gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde soruları tamamlanan 6 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakılırken N.M.’nin üvey kardeşi S.M. fuhuşa aracıklık yapmak suçlaması ile adliyeye sevk edildi.

#

01 Eyl 2011 - 16:38 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.