Kocaeli Rizeliler Derneği, Erenler Mahallesi Kevser Sokak’ta bulunan dernek lokali Şelale Manzara Cafe ve Restoran’da kahvaltı programında bir araya geldi. Kocaeli Rizeliler Derneği Başkanı Ekrem Kumuşoğlu ev sahipliğinde düzenlenen programa AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcığlu, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karadağ, Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Kandemir, Kocaeli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kamil Tüylüoğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Koçan, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Trabzonlular Derneği başkanı Fuat Ayar, Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, Rizeliler Derneği eski başkanı Osman Çakır, Dane-Riz Kooperatifi başkanı Serap Aslan, dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“BEN KENDİMİ SİZLERİN HEMŞEHRİSİ OLARAK KABUL EDİYORUM”
Kahvaltı programında sözü alan Katırcıoğlu, 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş depremine yönelik devlet yardımlarının devam ettiğini vurgulayarak, kentsel dönüşüm adımlarının süratle atıldığını vurguladı. Yerel seçimlere ilişkin de açıklama yapan Katırcığlu şu ifadelere yer verdi; “Ruhumuzu dinlendiren çok güzel bir duayla, Rize’nin mıhlamasıyla başladığımız çok güzel bir gün. Hepiniz hoş geldiniz. Hemşerilerimiz denildiğinde direkt aklıma Zeki ağabey geliyor. Yine bir kongremiz vardı SEKA Park’ta. Zeki abi bana kürsüden sataştı. Bana dedi ki “senin nereleri olduğunu anlayamadım.” O günden beri aynı derenin balığıyız dedim. Ben kendimi sizlerin hemşehrisi olarak kabul ediyorum.
“500 YILIN EN BÜYÜK DEPREMİNİ YAŞADIK”
Konu Türkiye olunca, Kocaeli olunca her bir kökenden kardeşimiz var. Her biri birbirinden kıymetlidir. Veda hutbesinde dediği gibi bir tarağın dişleri kadar birbirimize yakınız. Önemli olan erdemli insan olabilmek, böyle de olmaya çaba gösteriyorum. Rabbim bizlere bu güzel memlekete, bu güzel coğrafyaya güzel hizmetler yapabilmeyi nasip etsin. Malum Türkiye AK Parti yönetimleriyle güzel bir atılım sağladı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’miz gelişti, şehirlerimiz daha yaşanabilir hale geldi. Daha çok yapılması gereken şeyler var. Covid ile başlayan süreç, ülkemizin girdiği bir dar boğaz var. İlk önce insanların canına kast eden pandemi, ekonomiye de kastetti. Yangınlar, seller ve en son Kahramanmaraş depremi… 500 yılın en büyük depremini yaşadık.
“KORKUNÇ BİR MALİYE, OLDUKÇA DA ZOR”
Burada bir küçük kıyamet olmuş dedik. 17 Ağustos depreminin 10’da 1’i bile değil. Ben daha çok Adıyaman’da görev yaptım. Vefat eden tüm deprem şehitlerine Allah’tan rahmet diliyorum, rabbim bir daha böyle afetler yaşatmasın. Oralar yeniden imar ediliyor ama olası depremler için de çok hızlı çalışmalar yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanımızla çalışmalara başladık. Depremsel dönüşüm bunun adı. Deprem riski taşıyan binaların yeniden yapılması beraberinde kentsel dönüşüm olacak. Korkunç bir maliyet ve çok da zor. İnsanların her birinin hukukunu korumak gerekiyor. Bunun organize etmek oldukça zor. O kadar zor bir şeyi inşallah Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapacağız.
“DEVLETİN BÜYÜK BİR BÜTÇESİ BURAYA AKIYOR”
Kocaeli’mizde de İstanbul’umuzda da başaracağız inşallah. Sadece devletin elini uzatmasıyla olmaz millet de elini uzatacak. O kötü anı yaşamamak için bunu yapacağız. Şimdi 6 Şubat’tan beri orada büyük bir çalışma var. 13 milyon kadar insan konteyner kentlere yerleştirildi. Her gün onlara 3 öğün yemek çıkıyor. Bizim ilimizde de kalan depremzedeler var. Devlet 13 milyona bakıyor. Milletimiz, derneklerimiz hepimiz oraya aktık evet ama bu çalışmalar halen devam ediyor. Devletin büyük bir bütçesi buraya akıyor. Yeniden şehirler imar ediliyor. Sadece oturdukları binalar değil, hastaneler, okullar, yollar, işyerleri hepsi yeniden kuruluyor”
Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(4)Taha - Kaç yıldır Cedit kentsel dönüşümü bitirilmedi elinizdeki işi bitirin boş konuşmayın
Derinceli... - Vatandaşın rızkından kesip beslediğiniz sözde mültecileri de açıklasana.Devlete olan yüklerini anlatsana.Türk vatandaş açlık çekerken Ülkeye doldurduğunuz işgalcilerin her ay devletten ne kadar yardım aldığını da söylesene...
Emekli Faruk - Biri şu kadini sustursun acayip sinir oluyorum.devletin sırtına yük bunlar israf bunlar israf.devletin en büyük israfı bu vekiller hiçbir iş yapmazlar bedavadan yaşayıp giderler.insallah emekli olanları fazla yasamasa bari.birde emeklilerinin yükünü cekiyoruz..ülkenin en büyük günahı bu vekil maaslaridir.
ADEM X -
Hak edenler, çabanızı,gayretinizi takdir ediyorlar,
Hak etmeyenler de olabilir,birgün gelir onlarda takdir ederler.
Siz çalışmanızı,gayretinizi gösterin,
Balık bilmezse,bilmesin.
Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.