Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Bali Holat, ağustos ayında yıllık izne ayrılmıştı. Yıllık izni biten Bolat, emeklilik dilekçesini vererek, emekli oldu. Siyasete atılmak isteyen Bolat, AKP Kartepe İlçe Başkanlığına giderek partiye üye oldu. Üyelik başvuru dilekçesini İlçe Başkanı Sadık Yılmaz’a verdi.
AKP KARTEPE: HAYIRLI OLSUN
AKP Kartepe İlçe Başkanlığının Bolat’ın partiye üye olmasıyla ilgili sosyal medya hesabından “Kartepe Belediyemizde uzun yıllar Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Bali Holat, ilçe teşkilatımıza gelerek partimize üye olmuştur. Hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi. Holat’ın AKP’den Kartepe Belediye başkan aday aday olmayı düşündüğü öğrenildi.

Emeklilik hakkını kazanan Bali Holat, AKP’ye üyelik başvurusunu AKP Kartepe İlçe Başkanı Sadık Yılmaz’a verdi.
BALİ HOLAT ÖZGEÇMİŞİ
Bali Holat AKP 2024 Mahalli İdareler Seçimi Kartepe Belediyesi Başkanlığı aday adayı. Türkiye’nin ilk Şehir Plancısı olarak İstanbul Teknik Üniversitesi mezunları arasında yer alıp, 35 yıllık Belediye Yönetimi tecrübesine sahiptir.
Bali Holat 1965 yılında Kocaeli ili Kartepe ilçesi Maşukiye mahallesinde doğdu. İlk ve Orta öğreniminin ardından İzmit Lisesinden 1983 yılında mezun oldu. Aynı yıl yapılan yükseköğretim sınavında üstün başarı gösterip İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümüne giriş yaptı. 1989-1990 yılları arasında Denizli 11. Piyade tugayında Hareket Şube Subayı olarak vatani görevini yerine getirdi. 1992 yılında İngilizce Öğretmeni Aytun hanımla evlendi ve 2 kız çocuğu babasıdır.
1987 yılında yükseköğretimden mezuniyeti ardından Maşukiye Belediyesi kurucu yönetiminde yer aldı. Burada İmar birimi ve Fen İşleri biriminin yönetimini başarıyla yerine getirdi. 1999 yılında Maşukiye Belediyesindeki üst düzey yöneticiliğinden ayrılarak aynı yıl yapılan Mahalli İdareler seçiminde Anavatan Partisinin Maşukiye Belediye başkan adayı olmuştur.
1999 yılında yaşanan Marmara Depreminde Gölcük ilçesi başta olmak üzere Deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarında ve koordinasyon çalışmalarında görev yaptı. Deprem sürecinin ardından özel sektörde uluslararası firmada İnsan Kaynakları ve İdari işlerde orta ve üst düzey yöneticilik yaptı. Bu süreçte İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde İşletme Bölümünde bir yıl süren İşletme Yöneticiliği eğitimini tamamladı. (2000-2008). Kocaeli valiliği Çevre ve Şehircilik il müdürlüğüne 2008 yılında üçlü kararname ile Şehir Plancısı olarak atanarak tekrar Kamuda görev yapmaya başlamıştır.
2009 Mahalli İdareler seçiminden sonra yeni kurulan Kartepe Belediyesinde; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü gibi müdürlüklerin kurulması ve yönetiminden sorumlu kurucu Başkan yardımcılığı görevine başladı.
Kartepe Belediyesi tarafından hayata geçirilen projelerde görev aldı. Bunlardan bazıları;
Kartepe İlçesi revizyon imar planının tamamlanması
Kartepe Kent Merkezinin planlanması ve uygulamasının başlanılması
Kartepe Teleferik projesinin hazırlanması ve süreçlerinin tamamlanması ve tüm onaylarının alınarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devredilmesi
Kartepe Turizm Master planının yapılması
2009-2014-2019 yıllarında yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde Ak Parti adaylarının seçim sürecinde kullanılan dokümanlarının hazırlanması, ilçemizde uygulanabilir projelerin vaatlerde yer alması ve devamında uygulamalarında görev yaptı.
Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(6)Ki̇bi̇rli̇ - Bali Holat KENDİ KÖYÜNDE ÜÇ DÖNEM ÜST ÜSTE SECİM KAZANAN ANAP'A MAŞUKİYEDE SECİM KAYBETTİRMİSTİR. Şimdi de gözünü AKP ye dikti. Zaten akp ile dünya görüşü zıttır. Kendi köyünde de sevilmez.
Doktor - Cheers ?
Fatih - Güzel ayran içerdi . Adresi şaşırmış. Yazık olmuş
Çayırovalı - akp de soğuk ayran içenler grubuna bir kişi daha eklendi
Akp Li Soruyor.. - Bali bey kartepe belediyesindeki görevinizden neden alınmıştınız. O konuyla ilgili kartepe halkına bir açıklamanız olacakmı?
Münir Şahin - Bali başkanıma şimdiden çıktığı bu kutlu yolda başarılar dilerim.
Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.